Skip to main content

Inselatorie prin SMS-uri mincinoase

Se stie dintotdeauna ca romanii sint inventivi. Asta este un lucru bun. Problema este ca in ultimul timp multe persoane inventeaza tot felul de metode care sa le aduca profituri nemeritate, fara sa se gindeasca la cei pe care ii pagubesc.
Este si cazul unui grup de tineri care, in preajma sarbatorilor de Paste, s-a gindit sa vorbeasca mai mult la telefoanele mobile proprii, dar pe banii altora. Acestia au inventat o metoda frauduloasa de incarcare a cartelelor telefonice, folosindu-se de numele unor companii de renume pentru a deveni credibili.
Incepind cu luna aprilie, unii utilizatori de cartele prepay GSM au primit mesaje prin care erau anuntati ca au cistigat un premiu de 500 $ si un telefon mobil oferit de magazinele Altex. Fericitii "cistigatori" trebuia sa cumpere, din cel mai apropiat loc, o cartela in valoare de 21 $, iar apoi sa trimita codul de reincarcare la numarul de la care primisera SMS-ul, in termen de 30 de minute. In momentul in care telefonau la numerele respective, le raspundea un barbat care sustinea ca este reprezentant ALTEX si le dadea detalii despre falsa promotie.
Majoritatea oamenilor erau incintati de cistig si se grabeau sa trimita codul de reincarcare, de pe cartela cumparata, inainte de a incarca creditul pe telefonul personal. Astfel, tinerii infractori isi reincarcau propriile telefoane, iar pagubitii ramineau si fara credit si fara premiu.
Dupa ce au realizat ca au fost inselate, aproximativ 70 de persoane au facut reclamatii ca au primit aceste SMS-uri mincinoase.
"Altex depune toate eforturile pentru ca numerele de telefon de la care au fost trimise SMS-urile mincinoase sa fie restrictionate, dar inselatoria continua de pe alte noi numere.
Compania ALTEX tine sa sublinieze ca nu este implicata in nici un fel in aceste promotii mincinoase si isi atentioneaza clientii sa nu raspunda la astfel de SMS-uri. Ne sfatuim clientii ca, in cazul primirii unui astfel de mesaj, sa verifice valabilitatea promotiilor noastre sunind la Serviciul de Relatii cu Clientii ALTEX: 08010ALTEX/ 0801025839 (disponibil in toata tara; taxabil cu tarif local) si *ALTEX/*25839 (disponibil in retelele Orange si Vodafone; taxabil cu tarif in retea)" se arata intr-un comunicat de presa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu