Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inselaciune de 1,5 miliarde de lei, in dauna unei firme brailene

Administrator al SC "Alessio" SRL Bucuresti, Alexandru Enache, 33 de ani, a fost cercetat si acum este trimis in judecata, pentru comiterea infractiunii de inselaciune. In urma cu aproape patru ani, Enache a reusit sa puna mina pe marfa de 1.540. 992.148 lei, in conditiile in care firma sa se afla in interdictie bancara. Pagubasul - o firma braileana - nu numai ca nu si-a mai recuperat banii, dar a ajuns "in sapa de lemn", fiind silit sa intre in faliment.
In 2003, precizeaza procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean, SC "Braco Exim" SRL Braila a efectuat lucrari de constructii si instalatii pentru SC "Celhart Donaris" SA, plata acestora efectuindu-se prin vinzarea in compensare a unor cantitati de hirtie si carton. Hirtia urma sa fie valorificata de "Braco Exim", ca sa-si poata recupera cheltuielile, motiv pentru care aceasta a transmis oferte catre diverse societati comerciale de profil din tara (alese aleatoriu din "Pagini nationale"). Pe 27 august 2003, SC "Braco Exim" SRL Braila a primit prin fax o comanda de hirtie de la SC "Crespo Trade" SRL Bucuresti, administrata de invinuitul Alexandru Enache, desi acestuia nu i se inaintase vreo oferta. Potrivit intelegerii, plata urma sa fie facuta prin file cec, in termen de 20 de zile pentru jumatate din marfa, respectiv 30 de zile pentru cealalta jumatate. Asa stind lucrurile, pe 5 septembrie, bucuresteanul a trimis la Braila un autovehicul, reusind sa puna mina pe marfa de 380.841.768 lei. Cu acest prilej, el i-a trimis furnizorului brailean doua file cec, rugindu-l sa factureze hirtia pentru SC "Alessio Co" SRL Bucuresti. Desi firma "Alessio" era in interdictie bancara, pe 12 si pe 14 septembrie, Enache a mai "achizitionat" marfa de 553.214.829 lei, respectiv 606.935.552 lei, pregatindu-se asiduu si pentru a patra comanda. Nu mica le-a fost mirarea brailenilor cind, introducind prima fila cec in circuitul bancar, au aflat cu stupoare ca au fost inselati. De altfel, firma administrata de Alexandru Enache inregistrase si alte incidente la plata, cu alti parteneri de afaceri din tara. Cit despre hirtia luata pe promisiuni de la SC "Braco Exim" SRL Braila, aceasta a fost vinduta de catre invinuit altor trei societati comerciale, la care avea datorii de achitat. Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, "invinuitul este nesincer si din capul locului s-a hotarit sa insele furnizorul SC "Braco Exim" SRL". Acesta este si motivul pentru care a completat filele cec in numele "Alessio Co" SRL - care se afla in interdictie bancara -, desi initial comanda fusese data pentru alta societate. Mai trebuie precizat faptul ca Enache a fost turnat la "organele de urmarire penala" si de catre alte societati pe care le-a "tepuit" si ca, in prezent, partenerul de afaceri brailean al acestuia, "Braco Exim" SRL, se afla in lichidare judiciara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii