Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inotatorii braileni au cucerit 12 medalii in primele trei zile ale Nationalelor de Natatie pentru juniori II

Dupa primele patru medalii, printre care si una de aur, obtinute in prima reuniune, vineri inotatorii braileni au mai urcat de trei ori pe podium, la Campionatele Nationale de natatie pentru juniori II de la Bucuresti. Alexandru Iordache s-a clasat pe locul al doilea in proba de 100 m spate si tot pe aceeasi pozitie s-a situat si stafeta 4 x 100 m liber, in componenta Alexandru Iordache, Ionut Stoian, Bogdan Popa, Alin Artimon.
Tot in cea de a doua reuniune a nationalelor, Alin Artimon a cucerit medalia de bronz in finala probei de 200 m liber.
In penultima zi a competitiei, inotatorii braileni au mai cucerit o medalie de argint si patru de bronz. Alexandru Nastasescu a ocupat pozitia a doua la 200 m spate, baieti 16 ani, in timp ce Alexandru Iordache, la 200 m spate, Stefania Ion la 100 m liber, Alin Artimon la 100 m liber au reusit sa se claseze pe locul al treilea in concursul baietilor de 14 ani. Tot pe pozitia a treia a sosit si stafeta 4 x 200 m liber baieti 14 ani, in componenta Iordache, Stoian, Popa si Artimon.
"Sint rezultate bune, dar cred ca ele puteau fi chiar mai valoroase. Ne bucuram ca toti sportivii si-au imbunatatit propriile performante, inca o analiza a comportarii tuturor componentilor lotului o vom face dupa incheierea competitiei" a declarat antrenoarea emerita Gabriela Stoicescu Clinciu.

Natatia braileana va fi reprezentata indirect la Europenele de la Budapesta prin Camelia Potec si Valentin Preda

Saptamina trecuta, federatia de specialitate a alcatuit lotul care va reprezenta Romania la editia de vara a Campionatelor Europene de natatie de la Budapesta. Printre inotatorii care vor lupta pentru medaliile continentale se numara si doi braileni, Camelia Potec si Valentin Preda, sportivi legitimati la Steaua si respectiv CSM Pitesti.
Cei doi se pregatesc acum sub indrumarea profesorilor Doina Sava si respectiv Petre Deac si au obiective diferite la aceasta competitie. Campioana olimpica si dubla campioana europeana de senioare, aceasta din urma performanta fiind realizata inca pe vremea cind se pregatea la Braila, Camelia Potec vizeaza clasari pe podium, in timp ce Valentin Preda are ca obiectiv accederea in finalele probelor stilului bras.
In continuare, va prezentam lotul Romaniei pentru europenele de natatie de la Budapesta: Camelia Potec, Dragos Coman, Valentina Brat, Felix Maestru, Octavian Gutu de la Steaua Bucuresti, Ioan Gherghel, Valentin Preda, Andrei Minca, Ioana Cozma de la CSM Pitesti, Razvan Florea, Dragos Agache de la Farul Constanta si Larisa Lacusta de la SC Bacau.
Concursul continental se va derula in perioada 27 iulie - 6 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii