Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inghesuiala la validarea optiunilor pentru examenul de titularizare

Ieri a fost ultima zi in care inspectorii scolari au mai verificat dosarele depuse de cadre didactice calificate pentru a sustine examenul de titularizare din 18 iulie. Acest concurs trebuie sustinut de toti cei care urmaresc sa ocupe un post prin transfer, titularizabil, prin detasare la cerere sau prin suplinire si sa beneficieze de continuitate pe post timp de trei ani.
Din cele 1.424 de posturi libere atunci cind a inceput miscarea personalului didactic, s-au ocupat 204 prin pretransfer si au mai ramas vacante 1.200 la dispozitia celor care sustin concursul din 18 iulie. Dintre acestea, 330 sint titularizabile, adica au o valabilitate mai mare de patru ani, 571 complete, dar netitularizabile, si alte 300 fractiuni de posturi, adica au un numar de ore mai mic decit cel necesar pentru a se constitui o norma didactica. Un numar de 171 de cadre didactice au optat pentru continuitate, adica din cele 1.200 de posturi, 171 vor fi ocupate cu prioritate de cadrele didactice care le-au ocupat in ultimii doi ani. Dupa trei ani, examenul sustinut in iulie nu mai este valabil si trebuie sustinut din nou.
La validarea optiunilor celor peste 900 de cadre didactice au aparut probleme pentru ca, asa cum a declarat inspectorul de personal Aristica Balaban, desi fisele se puteau valida in doua zile, toata lumea s-a inghesuit in prima zi, iar metodologia de inscriere fiind computerizata, dura destul de mult si cerea atentie. Mai mult, la centrul de inscriere nu lucra pe computer decit un singur om, iar aplicatia cu care se lucra la inscrierea dosarelor si validarea fiselor de inscriere a si picat un timp, din motive tehnice.
"Noi am facut o anumita impartire a posturilor pe centre de inscriere, insa previziunile noastre au fost date peste cap. La unele centre posturile au fost mai atractive si au venit mai multe persoane sa-si valideze optiunile. Din pacate cadrele didactice nu au inteles ca este timp suficient, ca pot veni in doua zile. Noi ne-am gindit ca fiecare profesor, in functie de programul de la scoala, va veni sa se inscrie dupa ore, insa unii s-au invoit de la scoala si au venit la centrul de inscriere sa stea acolo", a explicat inspectorul Aristica Balaban.
Cele 1.200 de posturi vacante au fost impartite in patru centre de inscriere. La Liceul "Perpessicius" s-au depus dosarele pentru invatatoare, educatoare din mediul urban si colegiile nationale. La Grupul Scolar "Saligny" s-au depus dosarele pentru posturile de la grupurile scolare, la "Cerna" au fost unitatile scolare din mediul rural mai apropate de Braila, Liceul cu Program Sportiv si Liceul de Arta, iar la "Sebastian" s-au depus dosarele pentru posturile din "Moisil", Colegiul "Ion Ghica" si alte unitati din mediul rural. Aceste dosare cu optiunile cadrelor didactice s-au verificat in perioada15 - 17 mai, iar inspectorii le-au verificat in perioada 18 - 22 mai.
Ieri, inspectorii scolari faceau ultimele verificari ale dosarelor.
Toti cei 900 de cadidati vor sustine examenul in 18 iulie, iar dupa afisarea rezultatelor si dupa contestatii vor fi repartizati pe posturile pentru care au optat computerizat. Pentru posturile ramase libere se va organiza o alta sesiune de inregistrare de dosare in perioada 28 - 29 augst, iar examenul se va sustine pe 31 august, proba scrisa. Pe 1 septembrie se va sustine interviul sau proba practica la disciplinele practice.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii