Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infirmierul asasin

Un infirmier din Germania, in virsta de 28 de ani, a fost gasit vinovat de moartea a 29 de pacienti intr-un spital din Bavaria, prin injectarea acestora cu mai multe substante, care in combinatie devin letale. El a fost condamnat, ieri, la inchisoare pe viata.
Dupa un proces care a durat noua luni, un tribunal din Kempten, din sudul Germaniei, l-a gasit vinovat pe Stephan Letter de uciderea intentionata a 12 persoane, de provocarea mortii a altor 16 pacienti, avind insa circumstante atenuante, si de o eutanasiere.
El a recunoscut ca a inceput sa faca aceste injectii in ianuarie 2003, asistentul fiind arestat in vara anului 2004. Fura medicamente de la spital, combinind astfel tranchilizante cu o substanta care relaxeaza muschii.
Procurorii au spus ca victimele sint 17 femei si 12 barbati, cu virste cuprinse intre 40 si 94 de ani, majoritatea dintre acestia fiind de peste 75 de ani.
Atunci cind a fost arestat, in iulie 2004, barbatul a recunoscut ca e vinovat de unele omoruri, spunind insa ca a incercat sa ii crute pe unii pacienti de suferinte inutile. Dar autopsiile victimelor au aratat ca nu toate persoanele erau grav bolnave, de aceea a fost acuzat de omor in cazurile in care "asistentul a hotarit cu aroganta in privinta dreptului la viata si la moarte al pacientilor", au considerat procurorii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii