Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infirm pe viata, dupa ce-a fost batut mar de doi indivizi

Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, a definitivat recent ancheta penala intr-un caz grav de agresiune, petrecut anul trecut in cartierul Hipodrom. Aflat sub influenta bauturilor alcoolice si in "inferioritate numerica", Valerica Stoica a fost batut de un pensionar si de ginerele acestuia, doborit la pamint si desfigurat cu lovituri de pantof, in urma "corectiei" aplicate raminind fara ochiul sting. Victimei i-au fost necesare 70 de zile de ingrijiri medicale, iar acum medicii i-au pus un ochi artificial. Corneliu Giurcanu, 65 de ani, unul dintre agresori, a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala grava. Celalalt inculpat, Ionel Sarivan, de 35 de ani - ginerele lui Giurcanu -, va fi judecat in lipsa, pentru ca se afla in Italia, mai precis in insorita Sicilie.
In ziua de 27 iulie 2005, precizeaza reprezentantul acuzarii, Valerica Stoica se afla la "Crama" din Hipodrom impreuna cu un cunoscut si consuma tuica, undeva in fata localului. La un moment dat, si-a facut aparitia inculpatul Corneliu Giurcanu impreuna cu ginerele Ionel Sarivan, zis "Ninel". Din te miri ce, Stoica s-a luat la cearta cu noii veniti. In momentul in care l-a jignit pe Giurcanu (formulind acuze la adresa sotiei decedate), scandalul n-a mai putut fi evitat. Anchetatorii precizeaza ca Valerica Stoica si Corneliu Giurcanu s-au lovit reciproc, in conflict intervenind si Ionel Sarivan, bineinteles, de partea socrului. Depasit numeric, Stoica a fost facut una cu pamintul, fiind doborit pe platoul betonat al cramei. El a incasat mai multi pumni si mai multe picioare in cap, una dintre lovituri vizindu-i, din pacate, ochiul sting.
In jurul orei 17.00, Valerica Stoica a fost transportat in stare grava la Spitalul Judetean Braila, fiind internat la Sectia Oftalmologie. Atit de puternica a fost lovitura ce i-a fost aplicata in timpul conflictului, incit globul ocular sting s-a spart, iar continutul s-a scurs pur si simplu pe obraz. Fiind vorba de infirmitate fizica permanenta (pierderea unui organ), produsa prin agresiune, medicii oftalmologi au sesizat Politia. Corneliu Giurcanu a fost si el lovit (dovada certificatul medico-legal existent la dosar) insa nu a recunoscut ca l-ar fi desfigurat pe Valerica Stoica. Initial, oamenii legii l-au audiat si pe Ionel Sarivan, insa acesta a parasit tara pe 1 septembrie 2005, cu destinatia Italia. Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii