Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infiintarea Grupurilor de Actiune Locala, necesara pentru obtinerea de finantari UE

Este nevoie de infiintarea Grupurilor de Actiune Locala, pentru a accesa finantari pentru un anumit gen de proiecte, de la Uniunea europeana, iar in Braila, deocamdata, nu exista nici macar un astfel de grup. Este declaratia Elenei Banica, director in cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila, care a cerut sprijinul Prefecturii, pentru a stimula interesul primarilor, in aceasta privinta. Banica a explicat ca sprijinul UE in domeniul dezvoltarii rurale va veni pe doua directii, fonduri complementare, fonduri structurale: "Fondurile complementare se vor aplica pe doi piloni: plata directa si pilonul doi, respectiv investitii in dezvoltarea rurala, reprezentind aproximativ 7,5 miliarde euro. Actul prin care se va desfasura acest sprijin va fi planul national de dezvoltare rurala. Acest plan va cuprinde o serie de patru masuri, fiecare cu anumita alocare financiara, iar una dintre acestea implica infiintarea Grupurilor de Actiune Locala (GAL). Mai exact, este vorba despre infiintarea de parteneriate public-privat din care partea publica sa reprezinte mai putin de 50% si partea privata, restul. In partea privata pot fi atrase unitati din invatamint, banci, ONG-uri. Judetul Braila este singurul din tara in care inca nu s-a facut depistarea teritoriilor unde sa fie facute GAL-uri. GAL vor fi cele care vor stabili prioritatile localitatilor, iar primarii vor fi pionii principali, daca vor fi interesati sa infiinteze aceste GAL. Noi sintem dispusi sa venim in teritoriu si sa prezentam noi aceste detalii, pentru accesarea de proiecte pe infrastructura etc.".
"Chiar daca nu-i intereseaza pe primari, ii interesam noi! Incepeti o campanie, mergeti prin localitati si prezentati-le oamenilor toate detaliile, pe aceasta tema! Daca este nevoie, va vom da si noi oameni de la Prefectura, si demarati actiunea", a comentat prefectul Nicolae Mitroi.
Potrivit directorului Banica, GAL-urile trebuie sa reprezinte comunitati care au peste 5.000 de locuitori, astfel incit comunele cu populatie mai redusa se pot asocia, si-si pot stabili prioritati comune, precum retele de apa potabila, de gaze, modernizari de drumuri, etc.
.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii