Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inecat in cada cu boasca

Sfirsit tragic, pentru un batrin din satul Horia, comuna Surdila Greci. Panait Tatu, de 76 de ani, a decedat in curtea locuintei sale, inecat in cada cu boasca. Barbatul era impreuna cu sotia sa cind s-a intimplat nenorocirea, si incerca sa scoata boasca din cada inalta de aproape doi metri. Pentru ca nu ajungea cu galeata pe fundul cazii, unde strugurii striviti formau un strat de circa jumatate de metru, batrinul s-a urcat pe o scara, s-a aplecat mult, a alunecat si a cazut in cap, inauntru. Sotia sa, care se afla alaturi de el, a incercat sa-l traga de picioare, dar, firava fiind, nu a reusit sa-l prinda. Cum cada cu boasca era prea grea ca sa o poata inclina, femeia s-a dus in casa, unde se afla un nepot de-al ei, caruia i-a cerut ajutorul. Acesta nu a avut curajul sa se aplece prea mult, pe marginea cazii, pentru a-si scoate unchiul, de frica sa nu cada si el inauntru.

"I-am zis lui nepotu-meu sa-l scoata de acolo, dar nu a vrut"

"Facusem doua cazane cu tuica, si el a zis ca sa-l mai facem si pe al treilea. Ne-am sculat de la masa, am mers linga cada cu boasca, el a incercat sa bage galeata inauntru, dar mi-a spus ca nu ajunge sa ia strugurii. A luat scara, s-a urcat pe ea si s-a aplecat peste marginea cazii, iar eu stateam linga el, jos, cu o alta galeata. Deodata, l-am vazut ca dispare inauntru si eu nu am avut ce sa fac, nu aveam putere. M-am dus in casa si i-am zis lui nepotu-meu ca a cazut acolo, si sa mearga sa ma ajute, sa-l scoata de acolo, dar nu a vrut. A murit acolo, inecat in boasca!", ne-a povestit Neaga Tatu. Disperata, femeia a fugit in vecini, care au sarit cu mic, cu mare si, dupa ce au inclinat cada, au reusit sa-l scoata pe satean de acolo.

"Era un om foarte activ, nu-i placea sa stea locului"

"Am venit, cind am auzit ce s-a intimplat, am dat jos cada si l-am gasit inauntru. Era cald inca, dar murise. Era ghemuit, asa, cu capul in jos. Am incercat sa-i facem respiratie, cum ne-am priceput noi, am chemat si Salvarea, dar nu s-a mai putut face nimic. El era slab de picioare, nu stiu ce i-a venit sa se apuce de asa ceva, era prea periculos la virsta lui si la problemele lui de sanatate. Dar era un om foarte activ, nu-i placea sa stea locului si poate de aceea s-a intimplat...", a comentat unul dintre vecini.
Fiul victimei crede insa ca mare lucru nu ar fi putut face pentru batrin: "Medicul mi-a spus ca moartea a survenit in citeva secunde. Va dati seama ca trebuia intervenit imediat, ca sa existe sanse de salvare. Dar mama ce sa faca, singura nu putea face nimic, e prea slaba. Pina s-a dus ea sa cheme ajutoare in vecini, s-a terminat!".
Politistii sositi la fata locului au constatat ca trupul neinsufletit nu prezenta urme vizibile de violenta si s-a luat masura transportarii acestuia la morga, pentru efectuarea necropsiei. Examenul medico-legal a pus in evidenta faptul ca barbatul a murit inecat: "Batrinul a cazut cu capul in cada cu boasca si s-a inecat. In singele recoltat de noi nu s-a gasit alcool", ne-a declarat dr. Aurelian Savu, medic legist.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii