Mergi la conţinutul principal

Indicatoare rutiere, pericol public

• şoferii reclamă faptul că indicatoarele montate în intersecţiile străzilor asfaltate din Chercea fie au dispărut, fie sunt decolorate, fie sunt obturate de crengile copacilor • astfel de situaţii se întâlnesc şi în alte zone din oraş • SUPAGL a montat, de la începutul anului în curs, 600 de indicatoare noi, iar recent a mai achiziţionat încă 1.300, plus 10 panouri de orientare, pe care urmează să le distribuie în teren

 

O tamponare produsă săptămâna trecută, între un autobuz “Braicar” şi un taxi, la intersecţia străzilor Vasile Băncilă şi Ioan Slavici din cartierul Chercea, a repus pe tapet problema indicatoarelor rutiere lipsă, deteriorate sau mascate de vegetaţie. Şoferul autobuzului implicat în incident s-a plâns că intersecţiile din Chercea sunt foarte periculoase şi din cauza faptului că indicatoarele rutiere, acolo unde încă mai există, sunt foarte greu vizibile.

Reprezentanţii Primăriei recunosc faptul că, la ora actuală, situaţia indicatoarelor rutiere din cartierul Chercea nu este deloc bună. “Aceste indicatoare au fost montate în urmă cu câţiva ani, când s-a finalizat asfaltarea străzilor în cadrul lucrărilor executate de firma Athena. Între timp, unele au fost vandalizate, altele s-au mai decolorat. Până în prezent, s-au înlocuit indicatoarele doar din câteva intersecţii din cartierul respectiv, însă urmează să fie schimbate toate în perioada următoare. Avem deja achiziţionate indicatoare noi pe care le vom pune pe poziţie cu angajaţii noştri”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila.

De la începutul anului până în prezent, SUPAGL a montat pe raza municipiului circa 600 de indicatoare noi. Acestea au fost repartizate în zona centrală şi în cartierele Vidin, Islaz, Viziru, Buzăului. Pentru a acoperi restul municipiului, inclusiv cartierele unde s-au modernizat străzi prin turnare de covor asfaltic, SUPAGL a mai achiziţionat 1.300 de indicatoare rutiere. Au mai fost comandate, de asemenea, 10 panouri de orientare care urmează să fie poziţionate în câteva zone intens circulate din oraş. Atât indicatoarele cât şi panourile de orientare au fost livrate de firma “Kiss Unicum” SRL Mureş, cea care a câştigat o licitaţie organizată în acest sens. Valoarea totală a achiziţiei se ridică la 135.459 lei plus TVA.

Noile indicatoare nu sunt făcute din tablă smălţuită, cum erau cele clasice, care rezistau zeci de ani sub intemperii fără să se decoloreze. Cele actuale sunt din tablă acoperită cu vopsea reflectorizantă, aşa cum erau şi cele montate în Chercea de firma Athena, care s-au decolorat într-un timp relativ scurt, de doar câţiva ani. “Normele actuale impun folosirea vopselei reflectorizante, iar indicatoarele recent achiziţionate respectă aceste norme. Indicatoare smălţuite nici nu ştiu dacă se mai fabrică în prezent”, ne-a declarat directorul Munteanu. Şeful SUPAGL ne-a mai spus că în ultima perioadă s-a solicitat destul de des intervenţia Serviciului “Seroplant”, pentru toaletarea copacilor care obturează vizibilitatea indicatoarelor rutiere. “Vom continua şi pe viitor această colaborare”, ne-a mai spus directorul Dumitru Munteanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro