Mergi la conţinutul principal

Indicatoare rutiere cu lumini intermitente montate în premieră în Brăila

• acestea pot fi văzute, deocamdată, pe Şos. Buzăului şi Şos. Vizirului, însă urmează să fie amplasate şi în alte zone din municipiu

 

Recent, pe şoseaua Buzăului, dar şi pe cea a Vizirului, au apărut, la trecerile de pietoni, indicatoare de semnalizare cu leduri intermitente. Un lucru foarte bun, civilizat, iar după cum ne-a declarat primarul Viorel Marian Dragomir, măsura urmează să se extindă la nivelul întregului municipiului. „La anul, această modalitate se va extinde în tot oraşul, avantajele fiind multiple: creşterea gradului de siguranţă în trafic, vizibililitate maximă a indicatorului, funcţionarea  lui non-stop datorită celulelor fotovoltaice, renunţarea la gropi şi cabluri electrice, precum şi economisirea de energie electrică. Rămâne doar ca brăilenii, dar şi şoferii, să ţină cont de semnificaţia acordării de prioritate pietonilor şi, nu în ultimul rând, să păstrăm aceste dotări utile şi moderne”, ne-a declarat Dragomir.

Iar dacă tot vorbim de semnalizarea rutieră, ar fi timpul ca Primăria să rezolve şi problema semafoarelor Brăilei. Unele dintre acestea stau neutilizate, deşi sunt noi, cum ar fi cele de la intersecţia Căii Călăraşilor cu Bdul. Cuza. Sunt, însă, şi multe vechi de zeci de ani şi foarte uzate, cum ar fi cele de la intersecţia Călăraşi cu Griviţa sau Mihai Bravu. Altele sunt aprinse extrem de rar (Independenţei/Victoriei, dar  şi în alte zone). Ca să nu mai vorbim de lipsa totală a semafoarelor în intersecţia extrem de aglomerată Dorobanţi cu Apollo, unde se aplică regula „scapă cine poate”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro