Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indemnizatia pentru cresterea copilului este acordata de Directia de Munca

Incepind din acest an, proaspetele mamici vor putea sta linistite in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, deoarece aceasta prestatie a fost transferata de la bugetul asigurarilor sociale de stat, la bugetul consolidat al statului. Astfel, nu vor mai exista probleme cu angajatorii rau platnici care intirziau sa le plateasca acestora indemnizatiile si vor primi prin posta, la o data fixa, intreaga suma de 800 lei (RON).
Indemnizatia pentru cresterea copilului se va acorda tot pentru o perioada de doi ani, respectiv trei, in cazul copiilor cu handicap, persoanelor care au realizat, timp de 12 luni anterioare nasterii, venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Pentru a beneficia de ea, solicitantii trebuie sa depuna lunar, la primaria in raza careia domiciliaza, o cerere pentru acordarea indemnizatiei. Primariile au obligatia de a transmite la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila, pina pe data de 10 a fiecarei luni, cererile solicitantilor, insotite de documente justificative. Cererile se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii, prin decizie de admitere sau, dupa caz, respingere.
"Persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pot solicita de la institutia noastra, cit si de la Primaria comunei, orasului, municipiului pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul, noile formulare de cerere privind acordarea acestor drepturi. Pina la data de 15 ianuarie, noile formulare de cerere, completate de beneficiarii al caror drept a fost platit de catre angajatori, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila sau Casa Judeteana de Pensii, pot fi depuse atit la DMSSF Braila, cit si la Primarie. Incepind cu 16 ianuarie, cererile se depun numai la Primarie", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Cererile vor fi insotite, in mod obligatoriu, de copie dupa certificatul de nastere al copilului, actul de identitate al solicitantului si dovada eliberata de platitorul acestui drept pina la data de 1 ianuarie 2006, in care sa fie mentionata data la care s-a deschis dreptul. Totodata, dosarele aferente indemnizatiilor pentru cresterea copilului aflate in plata, incluziv a celor care au inregistrat cererea, dar pentru care dreptul nu a fost inca stabilit, vor putea fi depuse la DMSSF Braila atit de angajatori, cit si de beneficiari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii