Mergi la conţinutul principal

Incurcatura cu arhivele societatilor radiate priveaza de anumite drepturi fostii salariati

Din pricina unei hirtii, un fost angajat al SC "Dunacor" SA a ajuns sa fie purtat pe drumuri aproape 1 an. Tiberiu Usturoi povesteste ca de 10 luni, incearca fara succes sa obtina o adeverinta de la societatea la care a lucrat timp de 8 ani, adeverinta in baza careia i s-ar putea recalcula pensia. "Sint pensionat din anul 1993. E o bataie de joc. Nu ne putem lua adeverinta pentru a ne solicita drepturile noastre, nu mai stim ce sa facem! In situatia mea mai sint o gramada de oameni carora li se raspunde la fel ca si mie. Chiar nu exista nicio solutie pentru a ne rezolva problema?! Cum vine asta, e dreptul nostru, dar nu ajugem la el", a spus, indignat de situatie, Tiberiu Usturoi. Cu toate ca a lucrat 8 ani la SC "Dunacor" SA, omul nu are acces la un simplu document referitor la veniturile realizate intr-o anume perioada si, in plus, nici cui i se adresa. "Secretara de acolo imi spune ca arhiva s-a predat, la Casa de Pensii - nici un raspuns. Va trece termenul de predare a acestor acte pina cind ne dau ei o amarita de adeverinta!", a mai spus pensionarul.
Fostii salariati ai Combinatului, asa cum v-am mai informat, nu beneficiaza de recalcularea pensiilor, deoarece SC "Dunacor" SA Braila este radiata inca de la inceputul acestui an. Conducerea firmei "Sierra Quadrant", care s-a ocupat de procedura de lichidare, ne-a explicat ca a eliberat adeverinte catre fostii salariati ai combinatului, dar ca nu o mai poate face, intrucit societatea "Dunacor" a fost radiata. Casa Judeteana de Pensii (CJP) detine o parte din arhive, dar nu are acoperirea legala sa emita documentele solicitate de pensionari. Se asteapta o solutie la rectificarea bugetara din toamna. Aceasta ar putea aduce rezolvarea problemei adeverintelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu