Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inculpatii din dosarul "Gazeta" vor fi judecati in stare de libertate

Hotarirea privind punerea in libertate a celor trei ziaristi ardeleni arestati in dosarul "Gazeta" - Liviu Man, Aurel Muresan si Ioan Otel - pronuntata vineri, la Tribunalul Braila, a devenit un lucru cert. Simbata, 24 martie, avocatii inculpatilor s-au confruntat, pret de o ora, cu procurorul de sedinta, la Curtea de Apel Galati, reusind sa-i convinga pe judecatori sa le dea cistig de cauza. Astfel, in jurul orei 15.30, dupa inca o jumatate de ora de deliberari, instanta galateana a respins recursul declarat de Parchet impotiva punerii in libertate a inculpatilor, decizia raminind definitiva. Contactate in cursul zilei de ieri, rudele ziaristilor s-au aratat multumite de cursul evenimentelor, precizind totodata ca eliberarea acestora reprezinta un lucru firesc si ca interdictia de a parasi tara ramine in picioare, pina in momentul in care judecatorii vor decide altfel. "Am ajuns la Cluj simbata noapte, la ora 3.00, obositi, dar fericiti ca s-a facut dreptate", ne-a declarat, ieri, fiul unuia dintre inculpati", contactat telefonic de reporterii nostri.
Reamintim ca dosarul "Gazeta" din Cluj, referitor la presupuse acte de santaj comise de conducerea trustului cu acelasi nume si de alti citiva ziaristi ardeleni in anul 2004, a intrat pe rolul instantei Tribunalului Braila la inceputul acestei luni, printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei. Potrivit reprezentantilor DIICOT, inculpatii ar fi determinat mai multi oameni de afaceri, politicieni si directori de institutii din Cluj si din alte orase importante din Ardeal sa incheie contracte de publicitate cu publicatiile Trustului "Gazeta" (zece la numar), o parte din sumele obtinute fiind folosite in interes personal. Impotriva ziaristilor acuzati de santaj si asociere in vederea savirsirii de infractiuni au depus plingeri penale peste 50 de parti vatamate. In replica, inculpatii au sustinut ca intregul dosar reprezinta "o inscenare" si ca-si vor demonstra nevinovatia in fata instantei de judecata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii