Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A incetat din viata procurorul Laurentiu Valea

In ziua de 16 ianuarie 2006, in urma unei boli necrutatoare, a incetat din viata, la doar 52 de ani, cunoscutul magistrat procuror Laurentiu Danut Valea, care lasa in urma o sotie indurererata si un baiat in virsta de 16 ani. Corpul neinsufletit al magistratului a fost depus, ieri, la catedrala "Sf. Nicolae" de pe strada Ana Aslan, inmormintarea urmind sa aiba loc astazi, la Cimitirul "Sf. Constantin".
Nascut la 10 iunie 1954, la Braila, Laurentiu Danut Valea a urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, fiind incadrat la 1 noiembrie 1990 in functia de procuror la Parchetul Faurei. In mai 1993, Laurentiu Valea a fost promovat in functia de procuror la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, iar mai apoi procuror la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila si la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Galati. In perioada 2001 - 2003, Valea a fost procuror sef la Biroul de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate Braila. Pentru merite deosebite in activitate, la data de 1 decembrie 2004, el a fost promovat procuror sef la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Braila (DIICOT). Din anul 2005 si pina a incetat din viata, procurorul Laurentiu Valea si-a desfasurat activitatea la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila.
Iata cum il caracterizeaza colegii pe cel care a fost procurorul Laurentiu Valea: "Om de inalta tinuta morala, cu educatie aristocrata, Laurentiu a pus meseria pe care a iubit-o si a exercitat-o cu daruire, mai presus de interesul personal, inaintea altor indatoriri. A fost un familist desavirsit, care si-a iubit mai presus de orice sotia si fiul, parintii, pe care i-a sprijinit si ingrijit pe parcursul a zeci de ani, atunci cind acestia au fost in suferinta. A daruit tuturor celor din jurul sau intreaga energie, pricepere si intelegere. Fire vesela, deschisa, altruista, de o modestie si o probitate morala rar intilnite, Laurentiu Valea a lasat o amintire de neinlocuit in sufletele colegilor si tuturor celor care l-au cunoscut. Visul sau de a construi o casa pentru familia pe care a iubit-o neconditionat a fost spulberat de trecerea sa neasteptata in eternitate. Orele indelungate petrecute la birou, efortul constant si pe perioade lungi de timp depus pentru rezolvarea tuturor dosarelor si lucrarilor specifice muncii de procuror i-au subrezit sanatatea".
Colectivul cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei" este alaturi de familia indoliata, careia ii transmite "Sincere condoleante!". Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe cel care ne-a fost ani la rind colaborator, procurorul Laurentiu Valea!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii