Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incest intr-o familie din Mircea Voda

Promiscuitate incredibila, intr-o familie din localitatea Mircea Voda. Dupa ce un satean a reclamat la politie ca unul dintre fiii sai a violat-o pe sora sa minora, anchetatorii au descoperit ca si un alt baiat al barbatului intretine relatii sexuale cu o alta sora. Familia Lica, formata din 7 membri - parintii, trei fiice si doi fii -, traieste intr-o singura camaruta mizera, iar barbatii si femeile dorm claie peste gramada, intr-un singur pat. Cel care a reclamat violul a fost capul familiei, Vasile Lica, dupa ce a aflat de la fiica sa de 15 ani ca ar fi fost agresata sexual de fratele de 25 de ani, in toaleta din fundul curtii. In timpul anchetei, politistii au fost uimiti sa afle ca in familia respectiva se intimpla si alte lucruri necurate: o alta fata, de 19 ani, declara ca intretine relatii sexuale, de circa un an de zile, cu un alt frate, de 22. Tinerii implicati in aceasta poveste au probleme psihice, ei aflindu-se In evidentele medicale locale, cu diagnosticul "Intirziere mintala cu grad mediu", motiv pentru care ancheta este destul de dificila. Politistii au luat insa foarte in serios situatia, mai ales ca, dupa cum am aflat, si in trecut, au mai existat reclamatii verbale privind acte sexuale intre aceeasi frati. In timpul discutiilor pe care le-au avut cu anchetatorii, tinerii acuzati au recunoscut totul si le-au povestit politistilor ca faceau sex cu surorile lor in curte, pe gluga de coceni, pe cimp sau in toaleta din fundul curtii. De altfel, dupa cum am aflat, unii dintre sateni mai banuiau cite ceva, dupa ce unul dintre frati, cel de 22 de ani, le povestise pe unde face el sex cu sora sa.
"Eu m-am dus la politie, dupa ce asta mica mi-a povestit ca frate-sau ala mare a violat-o, la WC. Ea a spus ca s-a intimplat numai o data. Celalalt baiat, cu cealalta fata, ce sa spun, i-am prins intr-o seara, aici, afara, pe pat. In cazul lor, fata zice ca s-a intimplat de mai multe ori, dar sper sa nu se mai intimple, ca asa mi-a promis baiatul. Pe mine m-a suparat ca a violat-o pe aia mica si de aceea am chemat politia" ne-a spus, ieri, Vasile Lica. Odata anuntati, politistii au sesizat si Directia Pentru Protectia Copilului, care si-a trimis asistentii sociali la fata locului si au luat-o cu ei atit pe tinara care sustinea ca a fost violata, cit si pe sora ei de 17 ani, care, se pare, inca nu a cazut prada dorintelor vreunuia dintre frati. Adolescenta de 15 ani a fost transportata la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Braila, pentru recoltarea probelor biologice, iar in urma examinarii de specialitate, s-a constatat ca minora este virgina. Anchetatorii nu exclud insa posibilitatea ca actul sexual sa nu fi fost unul complet, iar fata sa nu fi fost deflorata, in timpul acestuia. Asta, in contextul in care adolescenta a povestit politistilor, dar si asistentilor sociali, cu lux de amanunte, ce si cum i-a facut fratele sau.

"Cind ma lua cu el, fratele meu imi spunea "hai, fa, ca daca nu, te bat!""

Cealalta tinara, aceea de 19 ani, sustine, la rindul sau, ca a intretinut de mai multe ori relatii sexuale cu un alt frate, si ca a facut-o pentru ca era amenintata cu bataia: "Am avut relatii cu fratele meu, dar nu o faceam de bunavoie. Se intimpla in curte. Cind ma lua cu el, fratele meu imi spunea "hai, fa, ca daca nu, te bat!". Mi-era frica sa nu ma loveasca, si de aia acceptam".
Unii sateni spun ca au surprins si ei scene nepotrivite intre frati si i-au sfatuit sa stea cuminti. "Ei lucrau la mine si se jucau acolo, la paie, la ciocani, acolo, i-am prins luati in brate, dar nu i-am prins in fata, sa faca ceva. Cind i-am vazut acolo, le-am spus sa stea cuminti, "mai, stati cuminti, nu faceti vreo minune la mine aici! Daca vreti sa faceti ceva, sa va duceti unde vreti, dar la mine nu se poate treaba asta!". Si ei se duceau pe cimp, pe la ciocani, pe unde aveau nevoie se duceau, dar de facut nu stiu ce au facut, ca ei spun ca au fost pe la vaci, in vale, pe la islaz, pe la niste grajduri. El spunea ca "mai, am fost cu sora-mea pe acolo si pe acolo", dar nu stiu exact ce faceau", ne-a spus Ionel Voineac. "Eu le dadeam sfaturi, zic "sa nu faceti prostii, sa nu ajungeti la sex, cum vedeti pe la televizor, ca-i pacat, ca sinteti frati si nu trebuie sa faceti asa, si o sa faceti copii aurolaci" si el zicea, cica "ei, si ce daca?". Deci ei probabil ca o faceau, ei stiu, nu stiu exact ce faceau ei. Eu i-am si intrebat: "acasa, cum dormiti, acolo?", iar el zice: "Ei, eu dorm la picioarele lor!"", ne-a spus si Dina Voineac.
"S-au efectuat cercetari si s-a stabilit ca nu este vorba numai despre faptul ca fratele si sora reclamata ar fi intretinut raporturi sexuale, ci este vorba si despre alt frate, care ar intretine relatii sexuale cu o alta sora. In cauza se efectueaza cercetari si o sa se dispuna efectuarea de expertize psihiatrice in cazul tuturor persoanelor implicate, mai ales ca acestia au probleme psihice", ne-a declarat, ieri, agent sef Dinu Radu, seful postului de Politie Mircea Voda.
Pentru inceput, insa, asistentii sociali au luat din casa cele doua fiice minore si le-au adapostit intr-un centru special. Simona Cimpoaie, director al Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului, ne-a informat: "O echipa a directiei noastre s-a deplasat la fata locului, chiar in ziua in care am fost anuntati. Asistentii sociali au propus masura plasamentului in regim de urgenta pentru minora de 15 ani, tatal fiind de acord cu aceasta masura de protectie, iar pentru a preveni un alt abuz, a fost luata si sora acesteia, in virsta de 17 ani, tatal incuviintind si acest lucru. In prezent, cele doua surori sint protejate la Centrul pentru copilul abuzat, neglijat si exploatat, pina la finalizarea cercetarilor".
Pe de alta parte, autoritatile locale au decis sa ajute si ele, cum pot.
Viceprimarul Costica Moldoveanu a ramas uimit de ceea ce a auzit ca s-ar intimpla la familia Lica si a decis ca, de cum se incalzeste vremea, sa incerce sa-i ajute pe acesti oameni, sa-si mai ridice o camaruta, in gradina, astfel incit sa poata dormi separat: "Ii vom ajuta si cu niste materiale, si cu forta de munca, pina vor ridica o alta camera, aici, linga aceasta in care dorm, ca sa poata sa doarma intr-o parte femeilesi intr-o parte, barbatii. Ei acum dorm gramada, nu stiu cum s-or culca, dar imi dau seama ca, fiind atit de multi, dorm inghesuiti, unii intr-altii, si asta nu este in ordine".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii