Prima luna a anului 2006 a fost una incarcata pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila. Astfel, de la debutul anului au fost inregistrate 30 de evenimente, din care 26 de incendii, o salvare de animale, o asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata, o degajare de persoana cazuta in fintina si o deblocare a unui geam la un apartament, ceea ce face ca aceasta luna sa se afle pe locul I intr-un top al evenimentelor nefericite din ultimii 6 ani. Din informatiile oferite de ISU Braila, evenimentele de mai sus s-au produs, in cazul incendiilor - care au si facut o victima omeneasca de altfel, datorita sobelor si cosurilor de fum defecte sau amplasate necorespunzator fata de materialele combustibile, a instalatiilor electrice defecte sau improvizate sau a jocului nesupravegheat al copiilor. Totodata au fost si situatii in care incendiul a fost rezultatul actiunii intentionate a unor persoane care, in cele mai multe cazuri, au ramas neidentificate. De mentionat ca 65% dintre incendii s-au produs in municipiu, restul provocind pagube in 9 localitati din judet, in 93% din cazuri fiind afectata proprietatea individuala, numai 7% din bunuri apartinind capitalului privat romanesc. Conform aceleiasi surse, zilele cele mai fatidice producerii de asemenea evenimente, in ordine descrescatoare, au fost marti, duminica si luni, in general intre orele 18.00 si 24.00.
Totusi, luna aceasta, datorita interventiei pompierilor militari si a fortelor serviciilor de urgenta voluntare, s-au salvat 29 de locuinte, 18 anexe gospodaresti, 2 autoturisme precum si alte bunuri, in valoare de aproximativ 1.955.000 RON, in vreme ce valoarea pierderilor atinge suma de 273.760 RON, conform estimarii facute de pompierii militari.
Tocmai pentru preintimpinarea producerii unor noi avenimente tragice, acestia atentioneaza populatia sa execute verificarea, curatirea si repararea cosurilor si sobelor. Totodata, pompierii avertizeaza populatia sa nu suprasolicite sau sa foloseasca instalatiile electrice in stare defecta sau cu improvizatii. In fine, acestia atrag atentia parintilor sau persoanelor abilitate, sa supravegheze in permanenta locul si modul de joaca al copiilor.