Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incepe Cupa Romaniei pentru juniori la box

Dupa seniori a venit rindul pugilistilor juniori sa-si dispute intiietatea pentru medaliile puse in joc la Cupa Romaniei.
De luni, 3 martie, la Ploiesti cei mai buni boxeri juniori din tara se vor intilni pentru prima data in acest an intr-o competitie oficiala, iar printre ei se numara si reprezentantii cluburilor, CSM Braila si CSO Ianca.
CSM-ul va fi reprezentat de patru sportivi, Florin Lambru, component al lotului national, Alexandru Cuciureanu, Mihaita Lupascu si Belgian Corbu. Antrenorii braileni spera sa vina de la Ploiesti cu cel putin doua medalii dintre care una ar putea fi de aur. Cel mai indreptatit boxer al gruparii brailene care ar putea spera la locul intii este Florin Lambru. Sportivul pregatit de Costica Dafinoiu a participat in urma cu putin timp la un turneu de verificare in Ucraina unde a reusit sa-si adjudece medalia de bronz.
"Lambru este medaliatul cu argint de la copii de anul trecut si normal ar fi fost ca acum sa boxeze inca un an la cadeti numai ca s-au stabilit alte criterii de virsa si este nevoit sa participe in competitia juniorilor. El a avut anul trecut o evolutie foarte buna si deja era in lotul national de juniori. Locul al treilea obtinut la turneul din Ucraina imi da sperante intr-o prestatie buna si la Cupa Romaniei, unde il are ca principal adversar pe dinamovistul Nicusor Tabla", a declarat antrenorul Costica Dafinoiu.

CSO Ianca mizeaza pe Burada si Ghetu

Tot patru boxeri va trimite in ring la Ploiesti si George Pertea, antrenorul de la CSO Ianca, insa nici unul dintre ei nu a mai participat pina acum la competitii pe plan national.
Totusi, antrenorul de la CSO crede ca trei dintre ei, Iulian Burada, Iulian Ghetu si Ionut Petre au sanse sa prinda podiumul.
"Noile reglementari privind virsta sportivilor ne-a cam dat peste cap planificarile. De exemplu, acum, clubul nostru se afla intr-o situatie poate inedita, participam la o competitie de mare anvergura, Cupa Romaniei cu sportivi incepatori. Eu am insa incredere in ei, stiu ca s-au pregatit si cel putin doi cred ca vor urca pe podium, ma refer la Burada si Ghetu, insa nu este exclus ca si Petre sa se numere printre medaliati", a declarat George Pertea.
Deplasarea sportivilor la Ploiesti se face cu sprijinul Primariei Ianca.
In alta ordine de idei, cei mai valorosi componenti ai gruparii din Ianca, Valentin Grama si Dorin Patracioc au fost instiintati ca vor participa la turneul international, Centura de aur.
"Saptamina aceasta, antrenorul Valentin Vrinceanu ne-a trimis o adresa prin care ne-a informat ca doi boxeri de la noi, Grama si Patracioc au fost invitati sa participe la Centura de aur, asfel ca ei vor avea un program incarcat de pregatire in perioada imediat urmatoare pentru a putea face o figura frumoasa la aceasta importanta competitie", a mai precizat George Pertea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii