Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incepe campania de vaccinare antigripala

In aceasta perioada, incepe campania de vaccinare antigripala a populatiei. Pentru vaccinarea antigripala gratuita a persoanelor cu risc, Ministerul Sanatatii a achizitionat pentru acest sezon 3,7 milioane doze de vaccin antigripal, cu 1/3 mai mult decit anul trecut.
Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, aceasta este cea mai mare cantitate de vaccin achizitionata din 1990 si este pentru prima data cind se poate vaccina gratuit aproape 20% din populatia Romaniei, asa cum prevad recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Dupa cum ne-a informat dr. Delia Rasnoveanu, director al Autoritatii de Sanatate Publica Braila, pentru judetul nostru au fost solicitate 45.000 doze de vaccin, o cifra record de altfel, doze care vor ajunge la Braila dupa data de 20 octombrie. Acestea vor fi distribuite persoanelor cu risc mare de complicatii datorate gripei si celor care, prin natura ocupatiei lor, pot transmite gripa. Este vorba despre adulti si copii din institutiile de ocrotire sociala precum si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane de toate virstele cu afectiuni medicale cronice, adulti si copii cu boli cronice pulmonare sau cardiovasculare, inclusiv copiii cu astm, adultii si copiii care au necesitat dispensarizarea medicala in ultimul an datorita unor boli metabolice cronice, inclusiv diabetul zaharat, disfunctii renale, hemoglobinopatii etc., copiii cu virste cuprinse intre 6 luni si 18 ani care au fost supusi terapiei indelungate cu aspirina, persoanelor infectate cu HIV cit si celor de 65 ani si peste aceasta virsta.
Din cea de-a doua categorie fac parte: medicii, cadrele sanitare medii si personalul auxiliar, atit din spitale cit si din unitatile sanitare ambulatorii, salariatii institutiilor de ocrotire-copii si batrini-si ai unitatilor de bolnavi cronici, care, prin natura activitatii vin in contact respirator cu pacienti sau asistati, persoanele care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor cu risc inalt, cit si membrii de familie ai persoanelor cu risc.
Vaccinarea efectiva incepe din 22 octombrie si sint planificate 3 etape de vaccinare: 1 milion de persoane vor fi vaccinate in prima faza, 800.000 incepind cu 5 noiembrie si aproximativ 1,4 milioane de persoane din 26 noiembrie.
Campania de vaccinare se poate prelungi in functie de evolutia epidemiologica, pina in luna februarie a anului viitor. In plus, MSP dispune de un stoc de rezerva de 400.000 doze de vaccin antigripal, pe care le va distribui la nevoie, in eventuale focare de gripa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii