Mergi la conţinutul principal

Incep tezele cu subiect unic

Aproximativ 6.565 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a sint asteptati, astazi, sa participe la teza cu subiect unic la limba si literatura romana.
Miercuri dimineata, reprezentantii ministerului vor extrage varianta de subiect din cele 10 realizate de Centrul National pentru Curriculum si Invatamint Preuniversitar. Durata fiecarei teze cu subiect unic este de doua ore, din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev. La nivelul judetului Braila, teza cu subiect unic la limba si literatura romana se va sustine in 94 de centre de examen arondate la 21 de centre de comunicare. Presedintele comisiei judetene este inspectorul scolar general adjunct, prof. Lucica Visalon. Conform metodologiei in vigoare, elevii vor fi asezati cite unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara. Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008 - 2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori, unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa, ce va corecta lucrarile in scoala, iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamint de la care provine teza.
In Braila, au fost identificate patru situatii speciale. Este vorba despre patru elevi care au invatamint la domiciliu si care nu pot sustine teza cu subiect unic la scoala. Pentru ei vor fi trimisi, acasa, doi supraveghetori. Unul dintre elevii care sustine teza acasa nu poate scrie, in consecinta o alta persoana ii va redacta teza.
Urmatoarea teza, cea la matematica, va avea loc pe 11 decembrie. Ea va fi urmata de teza unica la istorie sau geografie, la alegere, sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a, pe 16 decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu