Mergi la conţinutul principal

Incep licitatiile pentru proiectarea noilor spitale

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 16 spitale de urgenta, 4 spitale universitare regionale, 4 spitale orasenesti, 3 spitale municipale si 3 spitale comunale.
Potrivit purtatorului de cuvint al Guvernului, vor demara licitatii pentru proiectare si constructie pentru spitale universitare regionale de urgenta in judetele: Dolj, Iasi, Mures, Timis, pentru spitale judetene de urgenta in judetele: Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Caras-Severin, Calarasi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinti, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava si spitale municipale si orasenesti din judetul Mures.
"Guvernul doreste sa asigure cetatenilor romani accesul la actul medical in conditii similare cu cele din Uniunea Europeana. Avem nevoie de spitale noi, cu aparatura moderna, performanta si servicii medicale de calitate", a declarat Camelia Spataru, purtatorul de cuvint al Guvernului.
Cu toate acestea, pe plan local, unii dintre reprezentantii sistemului se sanatate se abtin sa mai faca aprecieri cu privire la aceste investitii, pina cind nu vad primele fapte palpabile, pe motiv ca s-au facut mult prea multe promisiuni fara a se vedea prea multe realizari concrete. Una dintre aceste promisiuni era facuta de Guvern si ministrul Eugen Nicolascu in urma cu exact un an de zile si se referea la dotarea cu aparatura ultramoderna a sectiilor de anestezie terapie intensiva a spitalelor din toata tara. Dupa cum scrie negru pe alb in Monitorul oficial de la vremea respectiva, pentru judetul nostru au fost repartizate 8 aparate de anestezie, 7 pentru Spitalul Judetean de Urgenta si unul pentru Spitalul de Obstetrica-Ginecologie. In realitate insa, aceste aparate exista doar pe hirtie, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, de exemplu, se lucreaza in continuare la Reanimare cu aparate mai vechi de 30 de ani, care sint un adevarat pericol atit pentru pacienti, cit si pentru medicii care le utilizeaza.

Noul spital judetean de urgenta va fi amplasat in cartierul Lacu Dulce

In anul 2006, Ministerul Sanatatii Publice a decis sa construiasca si sa doteze "la cheie" 20 de spitale de urgenta in toata tara, alegind pentru unul dintre ele si judetul nostru. In acest sens, consilierii municipali au aprobat, in cadrul unei sedinte ordinare a CLM, transmiterea in administrarea Ministerului Sanatatii Publice - Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Braila, a unui teren in suprafata de aproape 60.000 de mp, teren ce apartine domeniului public al municipiului si este situat in cartierul Lacu Dulce. Asa cum se arata in raportul de specialitate al Directiei de Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Lucrari Publice, prin adresa 35487/19.07.2006, Ministerul Sanatatii Publice a solicitat Primariei transmiterea de date tehnice in vederea stabilirii unei posibile locatii pe teritoriul administrativ al municipiului Braila, in vederea construirii unui nou spital judetean. Primaria a indicat la citeva zile acest teren, situat in apropierea ANL-urilor din cartierul respectiv, teren care face parte dintr-un amplasament in suprafata de 404.506 mp si, ulterior, MSP a adus la cunostinta municipalitatii faptul ca accepta locatia propusa, solicitind totodata si dreptul de administrare a acestuia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu