Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incep inscrierile pentru Concursul "Cangurul"

Pina pe 1 martie, elevii se pot inscrie, la scolile lor, la cea de-a XV-a editie a Concursului European de Matematica Aplicata "Cangurul". Tot pina la 1 martie se pot face inscrieri, gratuit de aceasta data, si pentru cea de-a treia editia a Concursului "Invest", organizat In colaborare cu Bursa de Valori Bucuresti. "Invest" este o lectie optionala de matematica aplicata In economie, menita sa familiarizeze concurentii cu tranzactiile cu valori mobiliare. Aceste evenimente scolare urmaresc sa vina In sprijinul alinierii Invatamintului romanesc la standardele europene, evidentiindu-i In acelasi timp pe cei mai talentati dintre participanti.
Concursul "Cangurul" va avea loc pe 7 aprilie, si este unul dintre cele mai populare din lume. El se adreseaza elevilor din clasele a II-a - a XII-a, care trebuie sa rezolve un test grila cu probleme propuse de echipe internationale de profesori. Astfel, elevii isi vor folosi cunostintele de matematica, creativitatea, intuitia, viteza de decizie si gindirea cu caracter aplicativ.
In anul 2005, au participat peste 3,4milioane de elevi din 35 de tari, dintre care 272.000 de elevi din Romania, din 4200 de scoli. La Braila, competitia are din ce in ce mai multa priza la elevi. Daca in primii ani erau doar citeva sute de elevi participanti, anul trecut numarul acestora a trecut de 1.500. Concursul ofera ca premiu tuturor participantilor reviste ce includ subiectele de concurs, diplome de participare, jocuri si probleme de matematica distractiva. Participantii cu rezultate meritorii primesc carti si alte premii, iar laureatii, desemnati In urma unei probe de baraj, sint invitati sa participe la excursii si tabere internationale In Europa si In Romania. Cistigatorii anului 2005 au fost rasplatiti cu excursii si tabere In Grecia, Lituania, Bulgaria. Tabara internationala "Cangurul" din Romania, organizata la Poiana Pinului, judetul Buzau, a fost organizata In doua serii si a gazduit peste 600 de invitati, elevi si profesori din Romania, Bulgaria, Belarus, Kazakhstan si Moldova. Tabara a prevazut numeroase si diverse activitati: concursul international de matematica MCM, concurs de limba franceza, ateliere de creatie, iconografie pe sticla, pictura, sculptura In lemn, masti, ceramica, teatru - cu participarea Fundatiei Abracadabra si a Teatrului National pentru Copii, matematica distractiva, redactarea revistei taberei, competitii sportive, concurs de orientare turistica, drumetii, jocuri si concursuri antrenante.
Actiunile sint organizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Fundatia pentru Integrare Europeana "Sigma". Informatii se pot obtine de la Fundatia Sigma, tel/fax: 021-243.40.35, 021-243.42.40, 080-100.00.10, 021-315.39.70, e-mail: fies@cangurul.ro, fsigma@gmail.com, web: http://www.cangurul.ro, sau la Inspectoratul Scolar Judetean.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii