• o familie din localitate a rămas fără câteva sute de baloţi de lucernă după ce persoane deocamdată neidentificate au pus foc intenţionat • vâlvătaia a fost foarte puternică, însă intevenţia pompierilor militari şi a voluntarilor din comună a împiedicat extinderea focului către casele învecinate • Poliţia a demarat o anchetă, iar păgubaşii speră ca autorii să fie prinşi
O familie din comuna Vişani a trecut prin momente cumplite, sâmbătă seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce câteva sute de baloţi de lucernă depozitaţi în gospodărie au luat foc, arzând cu vâlvătaie mare, ce punea în pericol casa de locuit şi celelalte anexe gospodăreşti. Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 3 Făurei, ajutaţi de pompierii voluntari din localitate, s-au chinuit câteva ore, de la 18.50 până la 2.30, luând la mână toate paiele rămase, pentru a fi siguri că focul a fost stins complet. În total, au ars 350 baloţi de furaje. În urma cercetărilor făcute la faţa locului, pompierii au concluzionat că focul a fost pus intenţionat de una sau mai multe persoane, rămase deocamdată neidentificate.
Şi păgubaşii consideră că a fost vorba despre o mână criminală. „Furajele se aflau în curte, departe de gardul de la stradă. Nu are cum să fie vorba despre un rest de ţigară aruncat neglijent sau altceva de genul ăsta. Focul a fost pus intenţionat de cineva care a vrut să ne facă rău. Am rămas fără aproape tot furajul adunat de pe câmp. Depozitasem baloţii în curte, cu intenţia să îi vindem, fiindcă nu mai avem animale, de câteva luni”, ne-a spus păgubaşul, fostul medic veterinar din comună Neculai Martinescu.
Din câte se pare, acesta ar fi avut, în urmă cu câteva zile, discuţii în contradictoriu cu nişte persoane din sat. Nu ar fi fost, însă, vorba despre o ceartă atât de puternică încât să se ajungă la un gest atât de extrem cum a fost incendierea furajelor. Poliţia a declanşat o anchetă, iar familia păgubită speră ca autorii să fie identificaţi cât mai repede, pentru a-şi putea recupera măcar o parte din pagubă.
Din fericire, în afară de baloţii de lucernă nu a mai ars nimic. Oamenii din comună spun, însă, că dacă ar fi bătut vântul la fel ca în seara precedentă (vineri, 2 decembrie), vâlvătaia nu ar fi putut fi ţinută sub control de pompieri şi s-ar fi extins cu siguranţă în gospodăriile învecinate, afectând mai multe case de locuit şi anexele aferente.