Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu devastator la ferma lui Caruz

Dezastru de proportii la Ferma 4 din Tichilesti a "Complexului de Porci" SA, una din afacerile familiei Caruz: duminica, din cauza unui incendiu izbucnit la o hala, au murit asfixiati 690 purcei de 1-3 zile si 78 de scroafe. Focul a fost semnalat in jurul orei 11.20, iar la fata locului s-au deplasat patru autospeciale ale Detasamentului de Pompieri nr. 2, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, cu 3 ofiteri si 22 subofiteri. Acestia au reusit sa lichideze incendiul pina la ora 13.00, insa o parte din animalele aflate in hala cuprinsa de flacari, careia i-a ars acoperisul pe o suprafata de 200 metri patrati, n-au putut fi salvate. Datorita limitarii flacarilor doar la un capat al adapostului, s-au salvat, insa, 78 de scroafe, 800 purcei de 1-3 zile si 1.000 de porci tineret, cu virsta de peste o luna. Celelalte hale din ferma n-au fost afectate.
Pompierii dau drept cauza cea mai probabila de producere a incidentului un scurtcircuit la instalatia electrica. Gradul de dificultate a interventiei a fost amplificat de tipetele ingrozite ale animalelor terifiate de foc si de fumul ce se imprastiase in toata hala.
Incendiul de ieri este al doilea, de la inceputul anului, izbucnit la o crescatorie de porci de care se leaga numele omului de afaceri Gheorghe Caruz. Acesta a mai pierdut citeva sute de porci, din cauza flacarilor care au mistuit o hala de productie din cadrul complexului situat intre Braila si Baldovinesti. Acel incident s-a produs pe 6 ianuarie, in ziua de Boboteaza, din cauza unor muncitori care au folosit neglijent o instalatie de sudura, dupa cum au concluzionat pompierii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii