Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu devastator, in cartierul Chercea

Scandal conjugal incendiar, ieri dimineata. Un barbat si-a dat accidental foc la casa si apoi imobilului alaturat, dupa ce si-a alungat nevasta, pentru ca o banuia de infidelitate. Totul s-a intimplat pe strada Niculescu Bassu, in cartierul Chercea, intr-o zona unde, de luni de zile sint sapate santuri pentru reteaua de canalizare, accesul in zona cu masina fiind practic imposibil, ceea ce a ingreunat sarcina pompierilor, care au fost obligati sa-si lase autospecialele la coltul strazii.
Vecinii spun ca cei doi soti se cearta frecvent, pentru ca barbatul, Ilie Bacalu, este foarte gelos si se manifesta violent, ori de cite ori o banuieste pe femeie ca umbla cu alt barbat. Ieri noapte, acesta a facut iar o scena de gelozie, pentru ca i s-a parut ca si-a vazut de cu seara consoarta cu un barbat strain, pe strada. El a luat-o la intrebari, i-a tras si o mama de bataie, dupa care i-a cerut sa-si ia bagajele si sa se mute la presupusul amant. Ca sa scape de ea cit mai repede, el a urcat in pod, sa-i aduca niste haine de acolo si i le-a aruncat in strada. Din cauza furiei, barbatul a uitat ca a lasat luminarea aprinsa in pod, iar in citeva secunde, vechiturile de acolo s-au aprins, iar flacarile au cuprins si acoperisul. Focul a fost zarit de una dintre chiriasele lui Bacalu, ce o ajuta pe femeie sa-si scoata lucrurile din casa, si care a dat si alarma. "El este foarte rau, cind il apuca gelozia. Eu stau vizavi de camera lor, si i-am auzit ca toata noaptea s-au certat, au inceput de pe la ora 2. Si m-a rugat pe mine, mi-a batut la usa, sa o ajut pe nevasta-sa sa duca bagajul, era cam ora 5 dimineata. Cind m-am intors, i-am zis "bre tanti, e foc, arde!". Ea zice "nebunul a dat foc la casa!". Eu, stiind ca am copilul in casa, am lasat-o pe ea, am venit si mi-am luat copilul. De-acuma, era o fumaraie in casa, de abia puteai respira", ne-a declarat una dintre chiriase.

"Aoleu, ce mi-ai facut, fir-ai a dracului de muiere! "

Flacarile s-au extins rapid si la imbilul de alaturi si ameninta sa cuprinda si alte case invecinate, scotind zeci de vecini disperati in strada. "Bagajul l-a dat jos din pod cu o luminare aprinsa. Fiind ate de paianjeni pe acolo, uscatura, ce-o fi fost, s-a incins focul imediat", comenta un vecin.
Pompierii au venit la fata locului cu trei autospeciale, insa interventia lor a fost ingreunata de faptul ca acestia n-au putut intra cu masinile in fata casei, din cauza unor sapaturi facute de firma Athena pe strada respectiva, lucrarile fiind stagnate de luni de zile.
"Ia uitati-va ce e aici pe strada, de asta-toamna stau tevile si nu sint astupate! Ce spuneti dvs., la noi nu poate intra nimic aici, nu poate intra o masina, nici Salvare, nici Pompieri, eu am zis de asta-toamna! Din luna noiembrie e asa! Si nimanui nu-i pasa, nici lui Cibu, nici lui Tilea, nici lui Vasioiu!", ne-a spus, indignata, o femeie.
Intre timp, proprietarul se agita, cu miinile la cap, plingindu-si singur de mila: "A plecat nevasta-mea si m-am urcat cu luminarea aprinsa in pod si am uitat-o acolo. Acum, dimineata, pe la vreo 5.00. Aoleu, aoleu! Aoleu, ce mi-ai facut, fir-ai a dracului de muiere! Mi-ai distrus casa!"
Pompierii au fost nevoiti sa lase cele trei autospeciale la capatul strazii, pentru ca nu puteau patrunde cu ele prin santurile adinci de circa doi metri. Ei si-au desfasurat furtunele pe circa 200 de metri si, dupa aproape o ora de eforturi sustinute, timp in care stingeau flacarile intr-un loc, si ele izbucneau in altul, au reusit sa rezolve problema. "Incendiul se manifesta la acoperisul unei locuinte si s-a propagat si la cealalta, alipita. Interventia a fost destul de dificila, datorita lucrarilor care se executa pe strada respectiva, am fost nevoiti sa luam dispozitiv pe distante lungi, de aproximativ 200 de metri, sa asiguram alimentarea de apa in releu", ne-a declarat col. Florin Silvi, sef ISU Braila, aflat la fata locului.
Daca in urma anchetei va fi gasit vinovat de producerea incendiului, ceea ce este foarte probabil, Bacalu va trebui sa-si despagubeasca vecinii a caror casa a fost afectata de flacari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii