Mergi la conţinutul principal

Incendiile de vegetaţie uscată, pericol public

• pompierii brăileni s-au confruntat cu zeci de astfel de incendii, în ultimele zile • provocate de fumatul neglijent sau de aprinderea intenţionată a resturilor vegetale, unele incendii au pus în pericol clădiri şi pâlcuri de pădure, dar şi circulaţia auto pe şosele • din cauza perdelei de fum rezultate în urma unui incendiu de vegetaţie uscată, s-a produs un grav accident de circulaţie pe DN 21 Brăila - Slobozia

 

Brăilenii continuă să ignore avertismentele pompierilor, provocând incendii de vegetaţie uscată ce pun în pericol diverse bunuri materiale şi chiar viaţa unor persoane. După cum v-am informat, un astfel de incendiu de vegetaţie a stat la baza unui accident produs luni, 18 martie, pe drumul naţional 21 Brăila - Slobozia, mai exact pe raza localităţii Valea Cânepii. Din cauza fumului, vizibilitatea a scăzut aproape la zero, iar cinci maşini s-au cicnit, rezultând nu mai puţin de 6 victime care au ajuns la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila informează că, în perioada 15 - 18 martie, subunităţile de intervenţie ale inspectoratului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul localităţilor, au intervenit pentru stingerea a 14 incendii de vegetaţie uscată, deşeuri vegetale sau gunoi menajer în localităţile Brăila, Făurei, Viziru, Dudeşti, Cazasu, Bordei Verde, Oprişeneşti, Tichileşti, Vişani, Lanurile, Albina, Agaua în Insula Mare a Brăilei şi pe dig Brăila - Galaţi.

Împrejurările care au dus la producerea incendiilor a fost fumatul în locuri neamenajate sau folosirea focului deschis în spaţii deschise. Au ars vegetaţie uscată şi gunoi menajer pe o suprafaţă totală de circa 58 hectare.

La Vişani, a fost nevoie de supravegherea zonei de ardere şi a traficului pe DJ 203 A Galbenu – Vişani de către echipaje de echipaje ale Gărzii de intervenţie Făurei şi ale Poliţiei Rutiere, deoarece incendiul se manifesta la stuful din interiorul Bălţii Jirlău cu o degajare mare de fum.

La Agaua, în Insula Mare a Brăilei, un incendiu care se manifesta la stuful de pe un canal de desecare s-a propagat, din cauza vântului, la vegetaţia dintr-o pădure de salcie şi frasin. Prin intervenţia pompierilor s-a reuşit, totuşi, evitarea arderii copacilor din pădure şi a clădirilor unei staţii de desecare aflată în apropiere.

Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale trebuie făcută numai pe timp de zi şi în condiţii meteo fără vânt, cu respectarea strictă a normelor de prevenire şi stingere a incendiilor. Dacă arderea implică suprafeţe mari, cum ar fi miriştile de exemplu, trebuie neapărat anunţate în prealabil autorităţile şi solicitate autorizaţii din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a Direcţiei Agricole.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro