Mergi la conţinutul principal

Incendiile de padure - un pericol permanent in coasta Brailei

Odata cu incalzirea vremii, pilcurile de padure de linga municipiu sint din nou invadate, la fiecare sfirsit de saptamina, de brailenii dornici sa se relaxeze la iarba verde. Avind in vedere aceasta evidenta, pompierii braileni atrag atentia asupra faptului ca anul acesta se anunta a fi unul secetos, iar focurile aprinse in aer liber constituie un real pericol pentru paduri. "Reamintim faptul ca exista o ciclicitate in natura, ca dupa ani foarte ploiosi urmeaza ani secetosi in care, din cauza temperaturilor foarte ridicate, a neglijentei sau a rea-vointei, au ars multe hectare de padure. De aceea, consideram ca nu trebuie sa fim indiferenti la ceea ce se intimpla si sa nu ne multumim sa apelam la 112 doar atunci cind este deja foarte tirziu", avertizeaza Compartimentul de Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila. Pentru a nu fi probleme, pompierii recomanda: respectarea celor inscrise pe panourile si indicatoarele de avertizare si interdictie; amplasarea corturilor si autoturismelor numai in locurile special amenajate si marcate; renuntarea la focurile in aer liber pentru gratare pe timp de vint, in apropierea materialelor combustibile, sau realizarea acestora numai in locuri special amenajate. "Trebuie sa aveti la indemina mijloace de stingere (paturi, vase cu apa etc.), pentru a interveni imediat ce focul se inteteste. La plecare, controlati si stingeti focul, jarul si cenusa, prin inundare cu apa sau acoperindu-le cu pamint. Supravegheati permanent modul de joaca al copiilor care va insotesc la iarba verde. Fumati numai in locurile indicate si nu aruncati la intimplare resturile de tigari si betele de chibrit aprinse. Este interzis a se da foc gunoaielor sau vegetatiei uscate aflate la mai putin de 100 metri de padure. In cazul in care observati un incendiu in padure sau in apropierea acesteia, aveti obligatia civica, dar si legala de a anunta imediat organele competente, pentru a interveni pentru stingerea focului, sau de a sprijini actiunea fortelor specializate", mai avertizeaza specialistii ISU "Dunarea". Tot acestia reamintesc ca, pentru provocarea, intentionat sau din culpa, a unui incendiu in padure, legea prevede amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 lei in timp ce sanctiunile impotriva celor care nu sesizeaza autoritatile atunci cind observa un astfel de incendiu sau nu acorda sprijin pentru stingerea lui sint chiar mai mari, incadrindu-se intre 1.000 si 2.500 lei.
In ceea ce priveste existenta unor locuri amenajate pentru picnic in pilcurile de padure de linga Braila, conducerea Directiei de Administrare si Gospodarire Locala a promis ca, pina la 1 mai, va lua masuri pentru amplasarea unor pubele si gratare, linga Lacu Sarat si de-a lungul soselelor Vizirului si Buzaului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu