Mergi la conţinutul principal

Incendii de la cosurile de fum

Simbata, doua imobile din municipiu au fost afectate de flacarile unor incendii izbucnite din neglijenta proprietarilor. Dupa stingerea focului, pompierii braileni au concluzionat ca prin intretinerea periodica a cosurilor de fum, ambele incendii ar fi putut fi evitate.
Prima alarma a fost data la ora 19.00, cind doua echipaje ale Detasamentului 1 de Pompieri Braila au intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la o locuinta de pe strada Dezrobirii, pentru ca, jumatate de ora mai tirziu, alte doua echipaje din cadrul aceluiasi detasament sa actioneze pe strada Dumbrava Rosie. La primul imobil au ars aproximativ 10 mp calcan si 4 mp de acoperis din lemn acoperit cu tabla, iar la celalalt focul a mistuit 15 mp de acoperis din lemn acoperit cu tabla si 100 kg deseuri textile. Pentru evitarea unor evenimente negative de acest gen, pompierii braileni le reamintesc utilizatorilor de astfel de mijloace de incalzire citeva reguli si masuri ce trebuie respectate in aceasta perioada. Printre acestea se numara exploatarea mijloacelor de incalzire in conformitate cu prescriptiile tehnice emise de producatori si, inainte de utilizare, verificarea si repararea sobelor si cosurilor de fum. "De asemenea, cosurile de fum vor fi tencuite la exterior in zona podului, asigurindu-se izolarea corespunzatoare fata de elementele combustibile si vor fi curatate de funingine cel putin o data la doua luni. Materialele combustibile vor fi amplasate la o distanta de cel putin un metru fata de mijloacele de incalzire, iar evacuarea cenusii se va face numai in locuri amenajate in acest scop si numai dupa ce se vor stinge resturile de jar. Se interzice aprinderea focului in sobe cu benzina sau alte lichide combustibile", a precizat mr. Stefan Stoian, din cadrul Compartimentului Informare si Relatii Publice al ISU "Dunarea" Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro