Mergi la conţinutul principal

Inca o noapte pe intuneric pentru locuitorii din 26 de localitati afectate de viscol

Echipele de interventie ale "Electrica" reusisera pina ieri realimentarea a mai mult de jumatate dintre cele 70 de localitati afectate de viscolul puternic de miercuri dupa-amiaza. Potrivit datelor prezentate de purtatorul de cuvint al furnizorului de energie electrica, ieri, la ora 12.00, ramasesera nealimentate 26 de localitati: Gurguieti, Sihleanu, Pitulati, Scortaru Nou, Constantinesti, Rimnicelu, Gulianca, Ariciu, Salcia Tudor, Gavani, Cuza Voda, Corbu Vechi, Corbu Nou, Visani, Plasoiu, Stavarasti, Ciineni, Batogu, Ionesti, Caldarusa, Esna, Gemenele, Movila Miresii, Tepes Voda, Ibrianu si Maraloiu. De asemenea, mai erau afectate in totalitate 10 linii aeriene de medie tensiune, 7 linii de medie tensiune afectate partial si 167 posturi de transformare. "Au fost montate grupuri electrogene pentru alimentarea, in special, a surselor de apa, dar si a unor obiective precum spitale, primarii, telefoane si zone dens populate, in localitatile: Gavani, Gemenele, Salcia Tudor, Movila Miresii si Custura. In aceste zone lucrarile de refacere a retelelor distruse de furtuna mai pot dura citeva zile", a apreciat Dana Anghel, purtatorul de cuvint al "Electrica" Braila. Sursa citata a precizat ca societatea actioneaza cu toate fortele - 40 de echipe atit pentru reteaua de medie tensiune, cit si pentru cea de joasa - pe durata intregii zile, chiar si noaptea cit este posibil.
In ceea ce priveste deranjamentele individuale in reteaua de joasa tensiune, numarul acestora este in scadere. In cursul zilei de ieri s-au reclamat 67 de deranjamente, in majoritate din judet, legat in special de faptul ca in localitatile afectate, mai intii, s-a actionat pentru repunerea sub tensiune a localitatii si apoi au inceput lucrarile de remediere a deranjamentelor individuale provocate mai ales de ruperea conductoarelor care alimenteaza gospodariile afectate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro