Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca o infringere rusinoasa si cu consecinte importante

Cetatea: Rohetchi - Mocanu, Berezoschi, Andronic - Apetrei, Huzuneanu, Roman, Bosancu, Rat - Dicher, Prisaca
Au mai jucat: Butnaru, Basescu, Dantes
Antrenor: Ion Radu
CF Braila: Iliuciuc - Calin, Pelin, Posteuca - Ghidarcea, Olenic, S. Matei, S. Marin - Girleanu, Feizula, Ghioca
Au mai jucat: Caragea, Munteanu
Antrenor: Ionel Iuga
Arbitri: Dan Monea - Szabo Gero si Iulian Szekely, toti din Cluj
Arbitru de rezerva: Marius Suhan, Suceava
Observator FRF: Zoltan Tamas, Od. Secuiesc

Incercam sa ne achitam datoriile fata de "otelari" in detrimentul fotbalului brailean

Braila continua sa fie vasala Galatiului, chiar daca in vara nu s-a parafat actul prin care Dacia ar fi urmat sa devina satelitul Otelului.
Desi nu s-a realizat contractul, cu aportul substantial al unora dintre conducatorii braileni, Marius Stan isi rezolva problemele, dupa cum are nevoie. Asa s-a intimplat si la partida de la Suceava, una decisiva pentru CF Braila, in care ar fi trebuit sa se mizeze pe loialitatea brailenilor si nu pe cea a galatenilor din echipa.
Desi portarul brailean de numai 23 de ani, Budur, era anuntat titular, la Suceava a fost preferata "fosila" de la Galati, Iliuciuc, si bineinteles ca acesta si-a facut treaba exact ca in partida cu Dunarea, pe teren propriu.
In alta ordine de idei, Iuga una declara si alta face, dindu-i credit, la comanda probabil, lui Girleanu, un jucator pe care Galatiul avindu-l in lotul de juniori, cu siguranta ni-l va lua in iarna.
Daca li s-ar fi dat credit 10-12 etape si unora dintre juniorii lui Vasile Darie, tot atitea cite i s-au dat si lui Girleanu, probabil ca am fi putut sa speram ca la Braila se doreste cu adevarat ceea ce se declara, crearea unei echipe competitive numai din braileni. Acest deziderat a fost si ramine insa o "fata Morgana".
CF Braila isi continua cu pasi uriasi traseul spre Liga a III-a si un oras intreg ramine impasibil la dezastrul fotbalului local. Si ceea ce este mai grav este faptul ca autoritatile locale, cele care au pompat bani la aceasta grupare, ramin la fel de indiferente.

Feizula ar fi putut marca golul de onoare

Am facut acest comentariu pentru a explica ceea ce se intimpla la echipa fanion a orasului care din aceasta vara a devenit o societate pe actiuni insa actiunile stau in seiful unora, iar in teren se petrece ceea ce s-a intimplat la Suceava si de altfel pe tot parcursul campionatului.
Speriati de spectrul parasirii acestui esalon, dar motivati de amenintarile cu sanctiuni pecuniare drastice, sucevenii au fost protagonistii partidei de simbata, iar sarcina lor a fost usurata de moldovenii din Galati care au jucat "dupa ureche".
Astfel ca in minutul 20, Apetrei executa impecabil o lovitura libera din marginea careului, mingea loveste mai intii bara si apoi plasa portii lui Iliuciuc. Noua minute mai tirziu, in urma unui duel aerian, Prisaca deviaza mingea pina la Dicher, iar atacantul gazdelor pune latul pentru 2-0.
Acelasi jucator are sansa de a majora scorul insa mingea sutata de el trece la un lat de palma de transversala portii brailene.
Singura ocazie a oaspetilor a fost irosita de Feizula care nu a reusit sa gaseasca solutia ideala, intr-o situatie in care orice alt atacant adevarat ar fi marcat.

Brailenii au continuat sa evolueze ca intr-o partida de verificare

In repriza a doua, in minutul 63, la doar citeva momente dupa ce a fost introdus in teren, Caragea a vazut cartonasul rosu si poate pe undeva, aceasta sanctiune drastica i s-a aplicat prea usor, caci, in compensatie, dupa numai zece minute a fost trimis la cabine si mijlocasul gazdelor, Apetrei.
Cetatea a avut initiativa si in aceasta parte a meciului, in fata unei echipe brailene care a jucat, asa cum au spus chiar sucevenii, "prea moale" si firesc a reusit sa-si majoreze avantajul in minutul 76. Cel mai activ jucator al gazdelor, Dicher, a centrat in careul brailean si Roman, nestingherit, a trimis mingea in plasa portii spectatorului Iliuciuc, care impreuna cu fundasii braileni au pus umarul la o noua si usturatoare infringere.
CF Braila urmeaza acum sa intilneasca pe teren propriu ex-divizionara A, FCM Bacau, si daca nu va reusi un rezultat pozitiv, se poate gindi deja la marile derby-uri din sezonul urmator cu Viitorul Insuratei.
O precizare trebuie facuta insa: nu Iuga poate fi facut raspunzator de ceea ce se intimpla, ci aceia care ii dau ordine, antrenorul mentionat fiind si de data aceasta "o mantie de ploaie" pentru vremuri grele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii