Inca mai putem avea terase pe faleza | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Inca mai putem avea terase pe faleza

Viceprimarul Lucian Tilea este de parere ca a gasit o solutie pentru a se construi pina la urma terase pe faleza Dunarii. Acesta ne-a declarat ca, atita vreme cit cei care au inchiriat deja locatii pe faleza refuza sa primeasca teren in alta parte pentru ridicarea teraselor, atunci ar exista un singur mod prin care modulele respective ar putea fi construite fara sa mai fie nevoie de acordul Agentiei pentru Protectia Mediului : "Am ajuns la concluzia ca nu ne mai ramine decit sa le dam voie intreprinzatorilor care platesc acum chirii la Primarie degeaba, sa isi ridice terasele chiar pe partea carosabila si pe trotuar. Ideea mi-a venit dupa ce am vizitat mai multe tari europene si am vazut ca si acolo, deoarece nu aveau spatiu suficient, amplasau terasele pe trotuar si pe partea carosabila. Tot mai raminea si loc pentru circulat, iar partea si mai buna era ca cei care aveau chef sa se plimbe cu masina prin multime erau nevoiti sa faca atitea slalomuri, incit se lasau pagubasi. Alta solutie, sincer, eu nu vad".
Acesta a tinut insa sa precizeze ca vina pentru situatia de pe faleza nu o poarta numai Primaria, ci si cei care au inchiriat teren acolo in vederea ridicarii de terase. Tilea a explicat ca, daca acestia s-ar fi interesat si ar fi depus pina in luna decembrie a anului trecut documentatia necesara eliberarii certificatului de urbanism, atunci autorizatia de la Mediu ar fi fost data si constructiile deja ridicate, deoarece modificarea la Legea Mediului a fost facuta de abia la sfirsitul lunii ianuarie. Mai mult, acesta este nemultumit si de faptul ca cei care au primit unda verde, cum ar fi Badalan, nu s-au apucat de treaba: "Dar nici macar cei care au avut terenul nu au facut eforturi serioase. Singurul care s-a miscat mai repede a fost Matei Fecioru, fata de domnul Badalan care, desi are de mai bine de doua saptamini si jumatate unda libera sa construiasca, nu a miscat nimic acolo. Iar eu m-am ocupat personal de dumnealui, punindu-i la dispozitie diferite variante arhitecturale prin diferite cunostinte arhitecti, numai sa inceapa mai repede constructia. Daca acesti domni, pina in decembrie ar fi facut demersurile pentru certificatul de urbanism, ei le aveau ridicate. Legea s-a modificat in ianuarie, aveau suficient timp. Si avizul de principiu al mediului il aveau, ca nu taiau o craca. Ma rog, eu sper ca idea cu construirea pe carosabil si trotuar sa functioneze. Repet, e o idee, iar cel care poate sa spuna cit e de buna, e arhitectul sef al municipiului".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro