Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca aproximativ 40.000 de euro pentru scolarizarea romilor

Alianta pentru Unitatea Romilor (AUR) filiala Braila va derula in comunitatile din Chercea, Valea Cinepii, Lanurile si Viziru, in perioada 2007 - 2008, proiectul "Second Step" menit a creste atit nivelul educational al copiilor din aceasta etnie, cit si gradul de implicare a parintilor in activitatea scolara. Actiunile sint finantate de Roma Found Education, bugetul find de 39.010 euro.
Proiectul a fost lansat ieri, si se deruleaza in parteneriat cu Consiliul Judetean Braila, Consiliul Local Braila, Consiliul Local Viziru, Consiliul Local Unirea, Inspectoratul Scolar Judetean, Scoala Generala nr. 24, Scoala Generala Lanurile, Scoala Generala Valea Cinepii. Grupul tinta este alcatuit din 200 de copii din familii defavorizate si 350 de parinti. Fiecare scoala va asigura spatiul necesar pentru derularea activitatilor. Astfel, simbata si duminica, vor avea loc orele de pregatire remediala si intilnirile cu parintii. In aceasta perioada va avea loc si procesul de selectie a cadrelor didactice care vor participa la instruirea elevilor. Reprezentantii primariilor vor participa la intrunirile publice organizate cu parintii. In urma campaniei de inscriere a copiilor romi in clasa I, consiliile locale vor asigura asistenta sociala familiilor care nu dispun de resurse materiale pentru a asigura frecventa scolara a copiilor, prin acordarea de imbracaminte si rechizite pentru copii. Consiliul Judetean va acoperi o parte din costurile pentru incaltaminte, hrana, rechizite. Actiunile din cadrul proiectului constau in: identificarea familiilor care prezinta riscul de a nu-si inscrie copiii la scoala din cauza traditiilor, acordarea de meditatii gratuite pentru copiii defavorizati, la matematica si la limba romana, acordarea de sprijin material copiilor din familii sarace, organizarea de concursuri si de excursii pentru instruirea copiilor si a profesorilor. "De asemenea, se vor infiinta 4 grupuri de sprijin formate din parinti, care vor fi instruiti si pregatiti in atragerea resurselor din Comunitatea Europeana. Ne asteptam ca in urma implementarii proiectului rata abandonului scolar din aceste comunitati sa se reduca la jumatate, gradul de promovabilitate sa ajunga la 90%, numarul de copii romi inscrisi in invatamintul liceal si profesional sa se majoreze cu 30%, sa inscriem 95% dintre copiii romi in clasa I, sa realizam 200 de brosuri cu povesti de succes ale romilor si sa efectuam numeroase vizite la muzee, biblioteci, teatre, institutii publice, fabrici, licee, facultati", a precizat Sandel Grosu, presedinte al AUR filiala Braila. Reprezentantii organizatiei au spus ca din numarul total al familiilor aflate in saracie extrema, majoritatea sint de etnie roma.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii