Mergi la conţinutul principal

Inca 2,7 miliarde de lei vechi pentru reconstructia judetului Braila dupa inundatii

Judetul Braila a mai primit un ajutor guvernamental, de aproape 2,7 miliarde de lei vechi, in vederea reconstructiei, reabilitarii si consolidarii caselor afectate de inundatiile din luna iulie. Din informatiile oferite de prefectul Nicolae Mitroi, din aceasta suma, majoritatea, adica 2.675.000.000 ROL, va fi alocata municipiului, deoarece acolo se afla cele mai multe case afectate, peste 100: "Am decis ca din suma primita sa acordam cea mai mare parte municipiului, pentru ca acolo am avut problemele cele mai mari in ceea ce priveste distrugerea caselor. Restul de 100 de milioane de lei vechi vor fi folositi pentru cele 4 - 5 case din judet care au fost afectate. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea de materiale de constructii, pentru transportul acestora si eventual pentru a plati citiva mesteri pentru batrinii care nu pot construi singuri. Noi nu am primit totusi bani pentru materialul granular necesar prepararii betonului, dar din cite am fost informat, Primaria a achizitionat deja din bugetul propriu o mare parte din acest material". Nicolae Mitroi a mai explicat ca, pina in acest moment, toate materialele primite au fost deja repartizate si s-a inceput turnarea fundatiei a citorva case, insa guvernul nu a trimis inca materialele de constructie necesare ridicarii zidariei sau consolidarii caselor care nu au fost complet darimate: "Nu am primit inca materiale pentru zidit - caramida - deoarece initial nici nu fusese cuprinsa aceasta cerere in hotarirea de guvern, dar am intervenit, si acum asteptam sa vina transportul de caramida. Din cite stiu eu, vom primi materiale de zidit in valoare de 50 de milioane de lei vechi".
Prefectul a tinut sa sublinieze faptul ca Guvernul a anuntat autoritatile locale sa inchida listele cu casele afectate in luna iulie: "A fost o situatie mai ciudata, deoarece la inceput am avut 83 de case afectate, iar acum, numarul a ajuns la 109. Am inteles ca unele s-au mai darimat la un timp dupa inundatii, insa acum Guvernul a anuntat ca nu va mai lua in calcul nici o cerere de alocare de fonduri facuta la 2 luni de la inundatiile de atunci".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu