Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inapoi, la PSD

In citeva zile vom avea un nou guvern. Mai bun, mai rau, nu poate nimeni sa spuna. Fara a fi un fan al democratilor, ma intreb daca cei care vor lua locul ministrilor PD vor avea taria sa ia taurul de coarne fiecare pe domeniul sau - in Educatie, la Justitie, la Interne, Mediu etc. Asta cu atit mai mult cu cit, dupa sarbatorile pascale, Romania se va concentra pe suspendarea presedintelui si pe eventualul referendum care se va tine pe chestia asta, iar apoi pe concediile verii. Asa se pierde mai mult de o jumatate din an. Acum toata lumea este de acord ca anticipate nu vor avea loc, din cauza multiplelor interese neindeplinite si orgolii nemingiiate ale alesilor. Basca fotoliile parlamentare comode si caldute sint o mingiiere prea mare pentru dosurile dolofane, ca sa se poata dezlipi atit de usor. Si, cum procedura prezidentiala de impunere a votului uninominal este in curs, inseamna un motiv in plus de a tergiversa schimbarea legii electorale (sau de a gasi o modalitate pentru a lasa lucrurile asa cum sint) pina dincolo de nesimtirea in care se complac alesii din '90 incoace.
Cum va functiona noul cabinet liberal-maghiar, e lesne de imaginat: ca o marioneta a PSD. Social-democratii vor lasa sa treaca doar actele normative care le convin, in vreme ce supusii lui Tariceanu vor scoate cu minutele lor castanele din foc. Sigur, pe undeva ne-am putea inchipui si un mic santaj de genul "nu-mi treci legea, pica Guvernul", dar asta va fi doar de fatada. Ambele tabere - asa-zisa putere si asa-zisa opozitie, ca nu se stie exact cine mai conduce executivul in vremurile astea crincene - se feresc de alegeri mai ceva ca dracul de tamiie, astfel ca, pe o lege, va cistiga cel care e mai incapatinat. Din toata povestea asta, o singura parere de rau: ca vom intra iarasi in acel con de umbra in care ne-am tot invirtit atitia ani. Noroc ca ne imping europenii - daca tot s-au trezit cu atitia romani deodata in Uniune - altfel lucrurile nu s-ar misca deloc. Revenirea pesedistilor, aparent indirect, la timona tarii arata ca degeaba au iesit la iveala citeva matrapazlicuri savirsite de unii lideri de-ai lor. Ba, privind retrospectiv, s-ar putea invoca o teorie a conspiratiei pusa la cale de valul 2 impotriva citorva fruntasi ai partidului. Adica grupul Geoana contra Nastase, Popescu, Mitrea. Un PSD mai curat acum si cu petele guvernarii din umbra transferate pe miinile PNL va fi un concurent serios la urmatoarele alegeri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii