Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Impuscat in cap pentru un joc de carti

Paste petrecut in doliu, intr-o familie din Braila. Un tinar de 29 de ani, Gheorghe Ciudin, agent de paza, a fost impuscat in cap, in Simbata Mare, in timp ce se afla la serviciu, pe platforma Combinatului Sidex. Barbatul, care era angajat la o firma de paza din Braila, era la post, cu inca un coleg, avind ca sarcina paza unei zone de pe platforma. Cei doi au fost vizitati, la un moment dat, de alt paznic, care era de serviciu intr-o zona apropiata. Pentru ca se plictiseau, cei trei au intrat intr-o baraca si au inceput sa joace carti, iar galateanul s-a enervat, pentru ca adversarii cistigau. Potrivit cercetarilor facute de politisti, nenorocirea s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Cei trei agenti de paza stateau la o masa, beau si jucau carti. La finele unei partide, unul dintre ei, un tinar de 22 de ani, a scos pistolul, model Carpati, calibrul 7,63, si l-a pus pe masa, spunind ca face moarte de om, daca mai pierde un joc. Nici
unul dintre colegi nu l-a crezut. Cum sortii au decis ca braileanul sa cistige din nou, iar galateanul parea ca isi iesise din minti, Gheorghe Ciudin a incercat sa se ridice de la masa, insa galateanul a scos pistolul din dotare si a tras. Victima, impuscata in obraz, a cazut la pamint, fara suflare, si a murit la scurt timp, in drum spre spital.
Familia a fost cutremurata, cind a aflat despre aceasta tragedie.
"Era un baiat bun, nu venea cu golani, nu a facut niciodata probleme, era cuminte, ne ajuta pe toti. Ca o fata era, blind si cuminte! Nu pot sa cred ca i s-a intimplat, sintem distrusi!", ne-a declarat nasa victimei.
"Cica au jucat carti si pesemne baiatul meu l-a batut pe celalalt la carti si ala, enervat, s-a sculat de la masa si a tras cu pistolul in el, direct in cap, i-a intrat glontul prin obraz si i s-a oprit in creier, sau nu stiu unde. Culmea este ca nici nu era din incinta lui, a celui care a tras. El a venit cu inca un barbat, la postul baiatului meu, ca se mai plictiseau si mai stateau de vorba. Atunci s-au apucat de jucat carti. Nu stiu cum a putut sa-l impuste, de la un joc de carti. Ce lume este asta?! Merita sa stea toata viata in puscarie ucigasul ala, ca mi-a bagat baiatul in pamint, la nici 30 de ani!", ne-a spus Nita Dache, mama victimei, printre lacrimi. "Eu sint tatal lui vitreg, dar mi-a fost ca un fiu adevarat. Ne-am inteles intotdeauna foarte bine, era ascultator si bun. Un tinar deosebit. Nu are nici o prietena, nu avea timp, muncea toata ziua. Lucra de doi ani ca agent de paza, si-i placea meseria asta. Stiam ca este ceva periculos, ca poate sa fie atacat de hoti, am mai auzit despre asemenea lucruri, dar niciodata nu ne-am gindit ca ar putea sa moara, acolo. Si de la ce, de la un joc de carti... Ne facusem planuri pentru Paste, dar acum, in loc de sarbatoare, ne pregatim de inmormintare...", ne-a declarat Tiberiu Buricea.
La sicriul tinarului, alaturi de acesta, se afla si un vecin care nu-si putea stapini lacrimile: "De aur era baiatul asta, domnule! El ma ajuta, ca eu sint batrin si cind aveam o problema, imi zicea: "Hai, bre, ca te ajut eu!". Nu-mi vine sa cred ce a putut sa se intimple, eu sa-l ingrop pe el! Eu am 80 de ani, dar n-am crezut ca o sa plece inaintea mea! Murim noi, ca sintem batrini, dar nu el...".
"Autorul a scos pistolul si a tras un foc in zona capului, catre
victima. Aceasta a decedat in drum spre spital. Cercetarile continua, in vederea stabilirii exacte a imprejurarilor in care s-a produs incidentul", a declarat insp. princ. Cristina Tatulici, purtator de cuvint al I.P.J. Galati.
Agentul de paza care a tras focul de pistol este acum in arestul
politiei, iar momentul de ratacire ar putea sa il coste 20 de ani de inchisoare, pentru omor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii