Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Imprudenta, cauza principala a accidentelor

In ultimul timp, tot mai multe persoane isi pierd viata in urma unor accidente rutiere grave produse din vina soferilor imprudenti dar si din cauza pietonilor care traverseaza neregulamentar. Luna trecuta, pe raza judetului si municipiului Braila s-au inregistrat 24 de evenimente rutiere soldate cu 5 morti si 19 raniti grav. Cele mai multe accidente, 15 la numar, au avut loc in judet, in urma acestora 5 persoane si-au pierdut viata, iar 10 au ajuns la spital in stare grava. In municipiu s-au produs 9 accidente soldate cu 9 raniti grav, din fericire nici o persoana implicata intr-unul din aceste accidente nu a decedat. In septembrie, pricipala cauza a producerii evenimentelor rutiere grave a fost conducerea imprudenta, pe locul doi fiind traversarea neregulamentara a pietonilor. Din vina soferilor neatenti au avut loc 10 accidente, soldate cu 3 morti si 7 raniti, in timp ce pietonii se fac vinovati de alte 5 accidente soldate cu un mort si patru raniti grav. Pe locul trei in topul cauzelor principale ale accidentelor se situeaza neasigurarea in momentul schimbarii directiei de mers.
Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Jenel Sogor, ne-a declarat ca accidentele s-au produs in special din vina brailenilor, numai patru soferi aflati in tranzit fiind implicati in astfel de evenimente neplacute.
"Dintre soferi, 20 sint localnici, 15 fiind amatori, deci cu permis categoria B, iar 5 sint conducatori auto profesionisti. Celelalte 4 accidente s-au produs din vina a trei mopedisti si a unui sofer care nu poseda permis de conducere. Cele mai multe accidente, sase, au avut loc in zilele de simbata, acestea fiind soldate cu un mort si 5 raniti. Miercurea s-au inregistrat 5 accidente, in urma carora doua persoane au decedat iar trei au fost ranite grav, lunea au fost trei evenimente rutiere, cu un mort si 2 raniti, joia si vinerea cite trei accidente iar martea si duminica s-au produs cite doua accidente grave. In ceea ce priveste intervalul orar, zece dintre evenimentele rutiere grave au avut loc intre orele 18.00 - 24.00, intre 6.00 si 12.00 au fost 7 accidente, intre 12.00 - 18.00, 6 accidente, iar in intervalul orar 24.00 - 6.00 s-a produs un singur accident rutier", a precizat subinspector Jenel Sogor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii