Skip to main content

IMM-urile din agricultura pot opta pentru Orizont 2007

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) lanseaza un nou produs de finantare: Orizont 2007. Finantarea se inscrie in programul de diversificare a economiei rurale si crestere a productivitatii in sectorul agricol si asigura IMM-urilor, in limita a 500.000 de lei, atit finantarea investitiilor necesare dezvoltarii societatii, cit si finantarea capitalului de lucru necesar primului ciclu de productie aferent investitiei.
O intreprindere mica sau mijlocie poate beneficia simultan de ambele tipuri de finantari, cu mentiunea ca finantarea capitalului de lucru nu poate depasi 10% din valoarea creditului de investitii.
Durata finantarii este de maximum 5 ani, in cazul investitiilor si de maximum un an, in cazul finantarii capitalului de lucru necesar activitatii de investitii.
Noul produs al FNGCIMM permite rambursarea anticipata fara percepere de taxe suplimentare in cazul rambursarii din surse proprii, precum si posibilitatea de a beneficia, la cerere, de o perioada de gratie la plata principalului, de maximum sase luni.
De asemenea, solicitantul poate avea doua credite simultan daca se incadreaza in suma de 500.000 de lei.
Beneficiarii eligibili sint IMM-urile care desfasoara activitati in domenii precum productia in microfermele de animale, procesarea productiei de origine vegetala si animala, colectarea, sortarea, depozitarea si distribuirea produselor agricole, servicii de asistenta fitosanitara si sanitar-veterinara, percum si servicii prestate consiliilor locale in regim externalizat.
Solicitarea de finantare se depune in format electronic, in regim on-line, prin accesarea paginii iqm.ro/Finantare online.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu