Mergi la conţinutul principal

Imediat cum se opresc ploile, SUPAGL va relua bătălia cu ţânţarii

• deja s-au făcut două tratamente din cele cinci programate pentru această vară, iar al treilea ar urma să înceapă spre sfârşitul acestei săptămâni • bugetul alocat pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor ar putea fi depăşit, astfel că ar putea fi nevoie de bani în plus, la următoarea rectificare bugetară • conducerea SUPAGL susţine că tratamentele făcute până în prezent au avut o eficienţă scăzută din cauza ploilor dese şi a umezelii în exces, care favorizează înmulţirea ţânţarilor • situaţia e “groasă” şi în comunele de pe lângă Brăila: primarii au început să se intereseze cât constă închirierea avionului, ca să facă şi ei dezinsecţie

 

Peste câteva zile, mai exact la sfârşitul săptămânii în curs, când ar trebui să se mai oprească ploile, conform prognozelor meteorologilor, Primăria Brăila va relua acţiunile de combatere a ţânţarilor, atât terestru cât şi avio. Asta în condiţiile în care acţiunea de dezinsecţie care tocmai s-a încheiat săptămâna trecută nu prea a avut rezultatul scontat. “Efectul substanţelor a fost diminuat de ploile din ultima perioadă. Uneori a plouat fără o atenţionare meteo prealabilă, substanţele fiind spălate de pe plante. În plus, umezeala excesivă favorizează reapariţia ţânţarilor. Vom relua acţiunile mai repede decât ar fi fost normal, pentru a rezolva această problemă a ţânţarilor, care anul acesta este mai persistentă decât în alţi ani. Şi asta nu doar în municipiu, ci şi în comunele din judeţ. Unii primari ne-au contactat telefonic pentru a se interesa cât este chiria pe o oră pentru avion. Este vorba despre comune unde nu am mai auzit să se facă dezinsecţie până acum”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL Brăila.

Problema este că acţiunile făcute la intervale de timp mai scurte decât ar fi fost normal vor consuma mai repede bugetul alocat de Primărie pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor pe anul în curs. Deja s-au făcut două tratamente din cele cinci programate pe parcursul întregului sezon cald, iar al treilea va fi efectuat până la finalul lunii iunie. În aceste condiţii, urmează ca SUPAGL să solicite bani în plus la următoarea rectificare bugetară.

Pentru tratamentele avio din acest an, s-a încheiat un contract în valoare de 114.000 lei plus TVA, cu firma “Regional Air Services” SRL din Turda. Pentru o oră de zbor, firma în cauză este plătită cu 2.850 lei, fără TVA. Contractul încheiat de SUPAGL prevede 40 de ore de zbor, cu posibilitate de prelungire cu încă 20 de ore.

Pentru achiziţionarea substanţelor insecticide, a fost alocată suma de 362.000 lei plus TVA. Furnizor este firma “Re-Therm Import Export” SRL din Amara.

Totodată, SUPAGL a achiziţionat, contra sumei de 200.000 lei plus TVA, două termonebulizatoare (pentru ceaţă caldă) de mare capacitate şi două pulverizatoare (pentru ceaţă rece) de mare capacitate. “În momentul de faţă, avem capacitatea necesară pentru ca intervenţiile la sol să le facem exclusiv cu personalul nostru şi cu echipamente din dotarea proprie”, ne-a declarat, la începutul acestei veri, directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro