Skip to main content

Imbulzeala la buletine

Zeci de braileni s-au prezentat simbata la Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei pentru a solicita eliberarea de carti de identitate la urgenta in vederea participarii la referendum. Astfel, 60 de persoane, care aveau buletinele pierdute, expirate, furate, deteriorate sau anulate au primit acte noi, iar alti aproximativ 30 de braileni si-au depus cereri pentru eliberarea unei carti de identitate provizorii. Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei a functionat dupa programul sectiilor de votare, atit la nivelul municipiului, cit si in orasele Faurei, Insuratei si Ianca. La Braila au fost deschise doua ghisee unde s-au depus acte pentru eliberarea buletinelor, intre orele 8.00 si 12.00, iar dupa acest interval s-au primit cereri doar pentru carti de identitate provizorii. Pentru ca actiunea de primire a acestor cereri si de eliberare a buletinelor sa se desfasoare in conditii optime a fost deschis si al treilea ghiseu.
"Depunerile s-au facut pina la ora 12.00, pentru a avea posibilitatea ca, pina la orele 20.00, cind s-au inchis sectiile de votare, sa se elibereze si actele de identitate. Nu ar fi fost problema daca ar fi existat posibilitatea tehnica de tiparire a mai multor acte de identitate. Dar trebuie preluate actele, fotografiile, trebuie verificate datele pentru a se vedea daca sint corecte, aceasta procedura dureaza. Partea de informatica a lucrat la capacitate maxima" a precizat seful SPCJEP, comisar Livia Damian.
Faptul ca au putut depune acte pentru eliberarea de carti de identitate la urgenta, numai pina la ora 12.00, i-a nemultumit pe multi dintre cetatenii care stateau la coada, care au inceput sa se ingramadeasca in speranta ca vor reusi sa isi depuna totusi actele necesare. "Noi ce facem acum, nu avem acte, nu putem sa mergem la vot, ne ducem acasa. Am mai venit pina acum, dar m-au trimis sa imi scot cartea funciara si aia costa bani, eu traiesc dintr-un ajutor social", a spus o femeie.
Printre persoanele care au venit sa isi scoata buletin pentru a merge la vot se aflau insa si unii care au vrut sa profite de aceasta ocazie pentru a rezolva intr-un timp extrem de scurt problema actului de identitate, dar care spuneau, bineinteles, ca vor neparat sa voteze. "Doamna are buletinul expirat si vrea sa voteze, eu o sa o iau in spatiu, vreau sa fac un bine, de aceea e nevoie si de semnatura mea. In timpul saptaminii lucrez si aici e aglomerat, nu am putut depune actele si am venit astazi ca am timp liber", a spus o alta femeie extrem de nemultumita.
Dupa ce li s-a explicat ca nu se pot prelua mai multe acte pentru ca tiparirea acestora dureaza si ca totusi pot primi carti de identitate provizorii, care au o valabilitate intre o luna de zile si un an, oamenii s-au linistit, pe moment, si au asteptat sa le vina rindul la ghiseu. Ulterior insa functionarii s-au plins de faptul ca s-au prezentat cetateni, foarte suparati, care nu aveau nevoie de buletin pentru a merge la vot, dar vroiau sa isi depuna actele pentru schimbarea actului de identitate ce expira peste citeva zile sau schimbare de domiciliu, motivind ca acum au avut timp liber.
"Nu este vorba de rea vointa, dar noi am venit simbata aici cu un scop. Nu a fost program normal de lucru, noi am lucrat numai pentru votare. Eu nu puteam prelua actele de la o persoana sa le tin aici. In momentul in care le luam ma obligam sa ii eliberez si cartea de identitate pina la inchiderea sectiilor de votare", ne-a declarat Mirela Cruceanu de la SPCJEP.
La nivelul oraselor Faurei, Insuratei si Ianca nu s-a depus simbata nici o solicitare pentru eliberarea de carti de identitate provizorii, oamenii prezentindu-se doar pentru ridicarea actelor de identitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu