Mergi la conţinutul principal
Dramă în pandemie. Soția unui preot se luptă cu virusul ucigaș

Ierarhul Dunării de Jos, îndemn la rugăciune pentru soția unui preot, mamă a trei copilași

* Înaltpreasfințitul Părinte Casian a lansat un emoționant apel la rugăciune, pentru ca Dumnezeu să o salveze pe o tânără mamă, Andreea, de 31 de ani, soție de preot, bolnavă de Covid-19, care se află în comă la un spital din București

 

 

 

Dramă în familia unui slujitor al altarului, a cărui soție, de numai 31 de ani, se zbate între viață și moarte, la Terapie Intensivă, după ce medicii au reușit să salveze pruncul pe care-l purta în pântece. Preoteasa, mamă a trei copilași, se află în comă la un spital din București, luptându-se pentru viața sa, iar Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a lansat un emoționant îndemn la rugăciune tuturor preoților și credincioșilor de la Dunărea de Jos. Mesajul de acum două zile, postat pe pagina Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a fost distribuit de peste 600 de brăileni și gălățeni. Sute de oameni și-au exprimat solidaritatea cu familia preotului Valentin, paroh într-o mică localitate din județul vecin. Iată mesajul ierarhului Dunării de Jos, părintele duhovnicesc al brăilenilor și gălățenilor, cel care, încă de la debutul pandemiei, a sărit în ajutorul celor bolnavi și năpăstuiți și i-a îndemnat pe credincioși să se informeze corect, doar de la medici, despre virusul care ne-a dat tuturor viețile peste cap și ne-a ucis rude și prieteni:

”Îndrăznim să vă adresăm o rugăminte din inimă, împreună cu părintele Valentin, tată a trei copii, unul pruncuț abia născut. Să ne rugăm cu toții pentru mama, preoteasa Andreea, de 31 de ani, intubată în stare gravă. Are nevoie de multă milă și ajutor de la Dumnezeu. Ne rugăm să o țină în viață pentru cei trei copii. Doamne, izbăvește-ne de această încercare grea, nu pedepsi pe nimeni, fă-ne înțelepți să ne putem lupta cu acest virus. Unește preotul cu medicul spre a împlini tot ce spun pentru sănătatea noastră. Învață-ne să fim atenți la imunitatea sufletească și trupească! Să învățăm de la cei ce suferă! Fă o minune, Doamne, cu preoteasa Andreea! Îți mulțumim, Doamne, și vă mulțumim dumneavoastră tuturor! Amin”.

+ Casian,

Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Vineri, 5 noiembrie, Părintele Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a postat un nou îndemn la rugăciune pentru salvarea tinerei mame, mulțumindu-le, totodată, credincioșilor care s-au rugat pentru sănătatea ei și a pruncului nou-născut:

”Din inimă plină de recunoștință pentru bunătatea și mila Ta, Doamne, primește mulțumirea aceasta adusă pentru atâtea suflete rugătoare bune și milostive, jertfelnice și vindecătoare de răni adânci în popor, precum ne-ai arătat la rugăciunea pentru preoteasa Andreea. Ea își poartă în spital crucea rezemată pe credința, dragostea și solidaritatea noastră, unite cu iubirea Ta, ”medicamentul” cel mai puternic pentru ea, pentru medici și pentru toți cei ce așteaptă un colțișor de pat în curțile spitalelor. Fă pat salvator din inimile noastre, mai solidare ca oricând cu absolut toți bolnavii! Ajută-ne să învățăm din această luptă cu virusul credința în iubirea pentru semeni și solidaritatea vindecătoare de orice boală sufletească și trupească! Păstrează unitatea noastră în rugăciune nu doar acum la încercare, ci ajută-ne să fim frați uniți toată viața noastră, aici și dincolo cu Tine, Doamne! Amin”.

+ Casian,

Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Să ne rugăm, deci, pentru ca tânăra mamă și toți cei aflați în suferință pe patul de spital să se întoarcă sănătoși în sânul familiei!

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro