Mergi la conţinutul principal

Iarca, eliminat temporar din cursa pentru sefia "Cartel Alfa" Braila

Lovitura de teatru in cazul alegerilor ce urmeaza sa se deruleze in cadrul filialei locale a Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa". Comisia de evaluare a dosarelor a respins candidatura unuia dintre pretendentii la functia de presedinte al filialei pe motiv ca nu a avut dosarul complet. Asa cum a explicat presedintele acestei comisii, Marian Gheorghita, este vorba despre liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca, cel care a acuzat recent ingerinte ale structurii centrale de conducere a confederatiei. "Domnul Iarca mi-a dat mie dosarul pentru a fi inaintat comisiei de evaluare. Eu l-am luat asa cum era, iar in momentul in care a fost analizat in comisie s-a constatat ca dosarul nu era complet, in sensul ca Iarca nu avea depusa o adeverinta din care sa reiasa ca este membru de sindicat, fapt ce contravine regulamentului de organizare a alegerilor. In aceste conditii, membrii comisiei au respins dosarul. L-am anuntat personal pe Iarca si i-am comunicat ca are posibilitatea de a contesta decizia si de a-si completa dosarul cu piesa lipsa", ne-a declarat Marian Gheorghita.

Liderul "Metal 94" nu renunta

Practic, prin aceasta decizie, s-a alimentat scandalul provocat de declaratiile lui Iarca dind substanta teoriei conspiratiei formulate de catre acesta. "Motivatia este puerila, intrucit este foarte clar ca eu sint membru in Sindicatul “Metal 94” pe care il reprezint, pentru ca altfel nu as fi putut fi ales presedintele acestuia. Mai mult, acest sindicat este afiliat unei confederatii la rindul ei afiliata confederatiei “Cartel Alfa”. Decizia de respingere a dosarului imi intareste convingerea ca, de fapt, nu se vrea ca eu sa candidez si ca se urmareste ca Georgescu Octavian de la Camera Medicilor sa nu aiba contracandidat ca sa iasa el fara probleme presedinte de filiala", ne-a declarat Iarca, adaugind ca isi va completa dosarul cu adeverinta ceruta de comisie.
In plus, a precizat ca din nou i s-a reprosat participarea la asocierea cu o organizatie sindicala dintr-o alta confederatie. "Eu nu inteleg de ce se bate moneda pe aceasta asociere, pentru ca am declarat clar motivul infiintarii: am considerat ca filiala locala a CNS “Cartel Alfa” nu a facut nimic sa ne ajute atunci cind am avut probleme in “Laminorul”. Si apoi ce e asa rau ca m-am asociat cu un sindicat din Blocul National Sindical? Ce, ei sint de pe alta planeta sau din tabara adversa?", a spus Iarca.
Alegerile pentru presedentia structurii teritoriale a confederatiei urmeaza sa se desfasoare marti, 17 octombrie. Important de mentionat este ca organizatia sindicala reprezentata de Iarca este a doua ca marime, dupa organizatia sindicala a salariatilor din "Celhart Donaris", in cadrul filialei locale a CNS "Cartel Alfa".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro