Mergi la conţinutul principal

Iar am cazut de pinguini

Duminica, 30 noiembrie, mi-a fost teama sa deschid televizorul. Eram sigur ca toata ziulica se va vorbi despre alegeri, despre pomeni electorale si alte trucuri menite sa aduca in cistig un partid sau altul. Sustin de ceva timp ideea ca romanii nu (mai) sint interesati de politica. Asta s-a vazut inca o data si din prezenta la vot, caci de vreo 10 ani incoace, indiferent ca-i referendum, ca-s alegeri locale ori generale, lumea are cu totul alte prioritati decit sa vina la urne. Ziarele aloca, insa, in continuare spatii generoase ratacitilor din politica, gazduindu-le, pentru un pumn de bani, ineptiile care nu intereseaza pe nimeni.
Acum stim rezultatul alegerilor. PDL si PSD au luat caimacul, iar liberalii lui Tariceanu stau la tira sa vada daca vor prinde loc la geam in viitorul Guvern. Faza cea mai naspa este ca oricum se vor finaliza negocierile vom fi condusi tot de niste dobitoci (noi sau vechi). Atita timp cit in viitorul Parlament al Romaniei si-au gasit culcus muuulte rebuturi politice, care s-au ascuns in colegiile electorale din mediul rural, pentru a fi siguri de un nou mandat - nu putem discuta despre o primenire a clasei politice. Asta in ciuda votului asa-zis uninominal, cu care toti zevzecii au stat in gura, in ultimele zile, pe la tocsoaiele natiunii.
Dar datul cu stampila este cam ca datul cu parerea, in sensul ca prostimea chiar crede ca poate schimba ceva, intervenind "in problema".

Traiasca pesedeu'!

Alta chestiune care, cred eu, merita subliniata este ca mai toti candidatii s-au ajuns parlamentari cu sprijinul a doar 40% din 35% voturi liber exprimate, plus ce-au prins la redistribuire. Altfel spus, niste insi care nu au reusit sa convinga sa vina la alegeri nici macar jumatate dintr-o treime din electoratul cu drept de vot vor face legea & legile in Romania, in urmatorii patru ani.
Dar ce ziceti de cei care au ajuns in Parlament, in ciuda faptului ca s-au clasat pe locul al treilea in colegiul in care au candidat? In urma acestui uninominal controversat s-au schimbat niste parlamentari. Adica au disparut citiva (smecherii si-au pastrat, insa, fotoliile, nu va faceti griji) indivizi, iar in locul lor s-au itit alte no-name-uri, gata sa se apuce de imbogatit, imediat ce vor depune juramintul in plen.
Romanii au dovedit ca nu doresc reformarea clasei politice. Si in noiembrie 2008, populimea a votat partidul si nu omul, astfel ca putem sa ne bagam picioarele in el de uninominal. Sint sigur ca si eu daca as fi candidat din partea PSD, in colegiul in care a fost Cristian Rizea, cistigam negresit. Era suficient sa iasa primarul cu mine la brat pe ulitele comunei si sa spuna ca sint o persoana de isprava si cinstita, ca taranii se inghesuiau sa ma voteze. De asta spun ca la tara lumea a votat "cu pesedeu'", nu i-a interesat numele candidatului, ce-i cu acesta si daca e sau nu de soi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro