Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iacov propune ca LPF sa fie condusa prin rotatie de presedinti de cluburi

Presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, a propus, vineri, ca Liga Profesionista de Fotbal (LPF) sa fie condusa de cite un presedinte de club, care sa preia aceasta functie din sase in sase luni.
"Cel mai bun presedinte pentru LPF ar fi cite un presedinte de club, pus din sase in sase luni. La fel cum se intimpla la Uniunea Europeana, unde se transfera presedintia din sase in sase luni", a spus Iacov, la iesirea de la audierile din cadrul Comisiei de Disciplina.
Constantin Iacov a declarat ca a asistat, vineri, la sedinta Comisiei de Disciplina, la un moment jenant. "Am asistat la sedinta de azi la o situatie jenanta creata de Valentin Alexandru (n.r. - secretarul general al LPF), care a acuzat comisia ca nu este dreapta, pentru ca a clasat celalalt caz al meu. Domnul Alexandru s-a ridicat de la masa si a spus ca stie hotarirea comisiei de dinainte si nu-l intereseaza ce se decide. Exact ca si copiii mici care se supara ca nu le-a pus mama mincare buna in farfurie. Este penibil tot acest spectacol, acest circ. Se pare ca oricine vrea sa vorbeasca impotriva actualei conduceri a LPF ori nu stie, ori este prost ca mine, numai dinsii au dreptate", a spus Iacov.
De asemenea, Iacov a afirmat ca nu este singur in aceasta lupta si ca mai multi presedinti din Divizia A ii impartasesc punctul de vedere. "Sunt salarii foarte mari care se iau in LPF, Dragomir a spus ca nu ia salariu, dar nu a spus cit iau ceilalti. LPF este a mea, a lui Simota, a lui Becali, a lui Copos si asa mai departe. Important este sa nu ne fie frica de anumiti indivizi care apartin de acele procese comuniste din anii '50. Eu am avut curajul sa ridic voalul de pe aceasta mireasa moarta care este LPF", a subliniat Iacov.
Constantin Iacov a subliniat ca, saptamina viitoare, vor iesi la iveala si alte afaceri "imorale", dar organele statului se vor pronunta daca sint si de natura penala. "Sunt lucruri grave care s-au intimplat in trecut, acum mi-au parvenit niste documente care au trecut prin LPF si dupa ce voi avea confirmarea ca sint originale, le voi face publice. Se va vedea cum se luau jucatori, cum se inregistrau transferuri dupa anumite perioade, pentru ca unele cluburi sa piarda", a spus Iacov, care nu crede ca presedintele Doru Viorel Ursu si membrii comisiei pot fi influentati de conducerea LPF.
Iacov a fost chemat la Comisia de disciplina, fiind audiat in patru dosare: un memoriu al secretarului general al LPF, Valentin Alexandru, pentru declaratii defaimatoare, dar comisia nu s-a pronuntat, trimitind cazul catre o alta instanta, doua sesizari ale observatorului Sorin Satmari pentru declaratii defaimatoare si una a patronului Jiului, Alin Simota. Potrivit presedintelui Doru Viorel Ursu, "Comisia a decis clasarea cazurilor, in baza articolului 30 din Constitutie, care se refera la libera exprimare".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii