Mergi la conţinutul principal

Ia-ți bilet la teatru și bucură-te de spectacol!

* Teatrul “Maria Filotti” vă invită în acest weekend la trei spectacole: “Asta-i tinerețea noastră, “Jake și femeile lui” și “Vițelul de aur” - nominalizat la premiile UNITER pentru cea mai bună regie * bilete se găsesc la agenția teatrală (0239/613.969) sau pe site-ul www.blt.ro

 

Dacă vă e dor să mergeți la teatru weekendul acesta este ocazia perfectă! Teatrul “Maria Filotti” v-a pregătit pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică trei reprezentații care vă vor lăsa cu un zâmbet larg. Iată despre ce spectacole este vorba:

Vineri, 13 mai, Sala Studio, ora 18.00 - “Asta-i tinerețea noastră de Kenneth Lonergan, în regia lui Radu Iacoban. Piesa lui Kenneth Lonergan a stat la baza unor producții impresionante pe Broadway și West End, avându-i în distribuție pe deja celebrii Matt Damon și Jake Gylenhall. O poveste fascinantă despre noaptea maturizării, despre intrarea în viața reală și renunțarea la teribilism.

“E un spectacol altfel. Un triunghi deloc amoros, trei tineri care par că nu vor să iasă nicicum dintr-o stare de adolescență perpetuă, care-și permit să încerce senzații tari, să facă orice, numai să muncească nu, care-și testează limitele până ating pragurile suportabilității fizice și psihice, pe scurt aceasta este povestea din «Asta-i tinerețea noastră», textul scris de Kenneth Lonergan și tradus de Radu Iacoban”. (bookhub.ro)

Distribuția: Dennis Ziegler - Nicholas Cațianis, Jessica Goldman - Blanca Doba, Warren Straub - Ciprian Chiricheș. Scenografia - Tudor Prodan, light designer - Bogdan Gheorghiu.

Sâmbătă, 14 mai, ora 18.00, Sala Mare - “Jake și femeile lui” de Neil Simon, regia Erwin Șimșensohn. Această celebră comedie aduce în fața spectatorilor un scriitor de succes și femeile din viața sa. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acțiunea se desfășoară în apartamentul new york-ez al scriitorului, unde realitatea și imaginația se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

“Jake și femeile lui” este o comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec în “culisele” vieții unui scriitor, un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenție asupra vieții fiecăruia dintre noi.

Distribuție: Valentin Terente, Petronela Buda, Monica Ivașcu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ramona Gîngă, Corina Georgiana Borș, Ioana Ichim, Anastasia Zaval. Scenografia - Andrada Chiriac, light design - Lucian Moga, sound design - Călin Țopa.

Duminică, 15 mai, ora 18.00, Sala Mare - “Vițelul de aur” de Ilf și Petrov, regia Radu Iacoban, dramatizare Eugen Gyemant. Spectacolul este o comedie care surprinde o frescă socială, arhitectură a unor comportamente dezechilibrate în urma patimii și a escrocheriei, iar totul devine o radiografie subtilă a societății sovietice. Într-o perioadă dominată de forța restrictivă a comunismului, în care personajele noastre se abat cu îndârjire de la spiritualitate, totul se rezumă la materialitate. Astfel, prin fuziunea dintre inspirația comică a situației și un deznodământ tragic, protagonistul și inadaptatul Ostap Bender devine miza unui joc al sorții.

Distribuție: Nicholas Cațianis, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Liviu Pintileasa, Vlad Volf, Adrian Ștefan și Ciprian Chiricheș. Scenografie - Tudor Prodan, light design - Bogdan Gheorghiu, sound design - Aida Sosic, asistență regie și mișcarea scenică - Blanca Doba.

Pentru spectacolul “Vițelul de aur” al Teatrului “Maria Filotii” regizorul Radu Iacoban a fost nominalizat la premiile UNITER pentru anul teatral 2021, la categoria “Cea mai bună regie”.

Bilete la cele trei spectacole pot fi achiziționate de la agenția teatrală (0239/613.969) sau de pe site-ul www.blt.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro