Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hotii au pus ochii pe pacientii si pe angajatii din spital

In ultimul timp, Spitalul Judetean de Urgenta - corp A a devenit tinta preferata a hotilor. Dupa ce au "calcat" de doua ori sectia ORL, de unde au plecat cu cinci milioane de lei, cinci carduri ce apartineau unei asistente si cu un telefon mobil al unui pacient, hotii au avut o noua tentativa de furt chiar zilele trecute.
In timp ce Irina Nogai - asistenta de serviciu de pe sectia Oftalmologie - administra tratamentul bolnavilor, iar infirmiera era plecata dupa instrumentarul sterilizat, unui barbat i s-a parut momentul tocmai potrivit pentru a fura, din camera de garda, poseta asistentei.
Spre ghinionul lui, tocmai cind se pregatea sa plece cu prada, a vazut-o pe infirmiera venind catre camera de garda. Intrat in panica, acesta a aruncat poseta din mina si s-a ascuns pe balconul camerei. Infirmiera, care a gasit poseta trintita pe podea, a ridicat-o si s-a dus cu ea la asistenta. Hotul, crezind ca are timp sa se faca nevazut, a tisnit de pe balcon, dar a fost observat si prins la timp de catre infirmiera si de catre asistenta, care au incercat sa-l imobilizeze.
"In timp ce eu ma bateam, la propriu, cu individul, infirmiera de la ORL a sunat la agentul de paza si i-a spus ca avem nevoie de ajutor. Nu a venit nimeni sa ne ajute. Cum individul era mult mai inalt si mai puternic decit mine, la usa scarii l-am scapat. A luat-o la fuga, pe scari", ne-a relatat Irina Nogai, revoltata ca cei platiti sa asigure paza spitalului nu au reactionat in nici un fel. Dupa cum a subliniat femeia, spre deosebire de ei, politistii au fost mult mai prompti, dar deja era prea tirziu. Cind au ajuns pe sectie, hotul fugise demult.

Hotii au avut tupeul sa se aseze cu bolnavii la masa

Daca nu ar fi vorba de viata pacientilor si a cadrelor, care este la cheremul oricarui tilhar dornic sa dea o raita prin spital, situatia ar fi hilara. Pacientii au povestit ca cel prins de catre cele doua femei era insotit de un alt barbat. Cei doi s-au asezat chiar la rind, la ceaiul de seara, motivind ca sint rude ale unui pacient. Dupa ce au luat, cuminti, portia de ceai, au intrat prin fiecare salon. Metoda de operare simpla si cit pe ce sa fie si eficienta.
In urma furturilor repetate, conducerea Spitalului Judetean a remis o adresa catre firma DIOP, care asigura paza institutiei. "Urmeaza ca miine (astazi - n.red.) sa avem o intilnire cu conducerea firmei de paza. Sper ca vor fi luate masuri de intarire a pazei spitalului", a declarat directorul interimar al spitalului, dr. Cristian Pricop.
Seful de obiectiv are alta opinie. "Noi nu avem decit doi agenti de paza: unul la poarta spitalului, unul la intrarea in policlinica. De unde sa stie agentul de la poarta ce face fiecare doctor sau asistent in spital?! Nu poate fi pazit fiecare cadru medical in parte. Cit despre bunurile furate, vina apartine proprietarilor, fiindca si le lasa aiurea, la indemina oricui", a replicat Vasile B, seful de obiectiv de la DIOP.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii