Mergi la conţinutul principal

Horia Vasioiu, parasutat de la centru pe lista PNL Braila

Fostul democrat Horia Vasioiu a fost validat ieri, intr-o sedinta a conducerii centrale PNL, drept candidat al organizatiei liberale brailene pentru Colegiul 2, la Camera Deputatilor. In acest fel, se transeaza, dupa mai multe saptamini de incertitudine, lista candidatilor PNL Braila, in care ramasese un loc vacant dupa retragerea consilierului municipal Vasile Varga. Impunerea cu forta a lui Vasioiu drept candidat al PNL Braila s-a facut in conditiile in care acesta n-a semnat nici o adeziune la PNL- sau, in orice caz, presedintele PNL Braila, Constantin Cibu, nu a avut stiinta despre semnarea vreunei adeziuni de catre Vasioiu - , pina nu s-a vazut cu candidatura confirmata, in urma unor negocieri facute la centru, peste capul celor din teritoriu si in pofida deciziei oficiale si statutare a acestora. In urma cu citeva zile, Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PNL Braila a votat in unanimitate ca locul lasat vacant de Varga sa fie ocupat de doctorul Stefan Mihailescu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, respingind, tot in unanimitate, posibila candidatura a lui Vasioiu, care nici nu era membru PNL, la acel moment. In ciuda deciziei BPJ, presedintele PNL, Constantin Cibu, a declarat ca centrul a hotarit deja ca Vasioiu va intra in lupta in Colegiul 2, astfel incit nu mai conteaza ce vor liberalii din Braila. Ieri, s-a dovedit ca Cibu a avut dreptate si ca fostul lider democrat a fost impus celor din teritoriu fara nici o retinere, in ciuda relatiilor extrem de tensionate intre liberali si familia Vasioiu din ultimii trei ani si a declaratiilor de dure pe care fostii democrati le-au adus lui Cibu personal si unor lideri locali PNL.
In citeva cuvinte, va amintim ca "relatii tensionate" este un cuvint prea blind pentru jignirile si acuzatiile pe care si le-au aruncat, de-a lungul timpului, familia Vasioiu si Constantin Cibu. Astfel, in ultimii patru ani, Horia Vasioiu, in calitate de presedinte local PD, l-a acuzat pe Cibu ca este vinovat de o "administrare dezastruoasa a municipiului", ca "face prostii si spune ineptii", "are un comportament aberant", "se lasa prins intr-o cloaca de lingai, care-l consiliaza prost", "a luat doar decizii haotice, pline de bilbe si indelung controversate, in dispretul cetatenilor si al promisiunilor electorale", "vataful Brailei, acest individ care conduce din punct de vedere administrativ administratia locala braileana, sta si apleaca urechea la ce-i spune unul si altul si repeta, probabil ca un papagal, ceea ce i-a spus un prieten mai apropiat sau mai indepartat", "crede ca a luat municipalitatea in posesie si face ce vrea", "asta n-are nici sapte ani de-acasa, nici nu s-a nascut ca om, el s-a nascut, dar ca altceva", "oligarh local". Nu in ultimul rind, Horia Vasioiu a declarat ca "PNL este pe drumul pierzaniei politice" si ca "liberalii derapeaza in mod grosier de la ceea ce inseamna corectitudine si legalitate". Reamintim, de asemenea, ca PD Braila i-a retras in 2005 sprijinul politic primarului Cibu, si-a cerut scuze brailenilor pentru faptul ca a ajutat la instalarea lui in fotoliul de primar si a declarat ca-l regreta pe Anton Lungu. De asemenea, viceprimarul Daniela Vasioiu l-a acuzat pe Cibu ca a "cumparat unii consilieri ai opozitiei, pentru a-i determina pe acestia sa voteze impotriva interesului cetatenilor" si ca a transformat primaria intr-un bordel pe care-l patroneaza, facind fel de fel de ilegalitati.
In ceea ce-l priveste, Cibu i-a facut pe cei doi Vasioiu si colegii lor democrati "ciolanari", iar despre Daniela Vasioiu a spus ca este o "baba ofilita" si o "gisculita", pe care nici prin cap nu i-ar trece sa o hartuiasca.
Acesta este contextul in care familia Vasioiu a facut tot ce-a putut pentru a intra, fie si cu forta, in tabara liberala locala, a celor pe care i-a considerat cei mai aprigi dusmani politici, in judet.

"Este o hotarire luata la nivel central, asa ca trebuie sa ne conformam"

Contactat telefonic, ieri, presedintele liberal local, Constantin Cibu, a confirmat validarea candidaturii lui Vasioiu: "Da, a fost luata decizia la nivel central in ceea ce priveste candidatura lui Horia Vasioiu. Din cite am inteles, nu se va inscrie doar el in partid, ci si sotia lui si alte citeva sute de fosti membri PD Braila, care nu au vrut sa se duca la PDL. Este o hotarire luata la nivel central, asa ca trebuie sa ne conformam, nu este momentul pentru scandaluri interne, ci trebuie sa ne concentram cu totii, impreuna, asupra activitatilor de campanie electorala, pentru a obtine un scor bun in alegeri. E adevarat ca in trecut, eu am avut unele discutii in contradictoriu cu familia Vasioiu si ne-am aruncat cuvinte grele, dar asta a fost atunci, acum e altceva".
Am incercat sa mai obtinem citeva comentarii legate de validarea lui Vasioiu de la citiva lideri PNL Braila. Presedintele organizatiei municipale PNL, Petrica Popa, a preferat sa se abtina de la orice fel de declaratii, in timp ce vicepresedintele PNL Vasile Varga a declarat scurt: "Am fost surprins". Candidatul PNL Diana Tusa s-a aratat mai generoasa in declaratii: "Daca asta a fost decizia conducerii partidului, probabil ca au avut ratiunea lor. Sint sigura ca s-au gindit la procentele partidului la alegeri, precum si la ceea ce este bine pentru PNL Braila".

Caseta

Care pe care?

Asa cum arata la ora actuala datele transmise de catre principalele trei partide locale, pe colegii, contracandidatii sint urmatorii: * in Colegiul I pentru Camera Deputatilor, cuprinzind cartierul Radu Negru, de pe Buzaului, din Viziru I si III, Bariera, Lacu Dulce, Lacu Sarat si Colonia de la km 10, se vor bate Diana Tusa (PNL) cu Daniela Bartos (PSD) si Florin Cirligea (PDL)* in Colegiul nr. II pentru Camera Deputatilor, ce acopera cartierele Obor, Hipodrom, strada 1 Decembrie 1918, centrul istoric, Scolilor, Dorobantilor si Calea Calarasilor, se vor infrunta Doru Damian (PSD) , Horia Vasioiu (PNL) si Eugen Badalan (PDL) * in colegiul nr. III pentru Camera Deputatilor, cuprinzind zona cartierului Chercea, Brailita, Calea Galati, Vidin si Soseaua Baldovinesti, lupta se va da intre Viorel Balcan (PSD), Vasile Datcu (PNL) si Grigore Potec (PDL) * in Colegiul IV pentru Camera Deputatilor, ce acopera localitatile Vadeni, Silistea, Cazasu, Maxineni, Salcia Tudor, Racovita,
Scortaru Nou, Sutesti, Gradistea, Racovita, Visani, Ianca, Mircea
Voda, Surdila Gaiseanca, Surdila Greci, Faurei, Jirlau, Galbenu, se vor infrunta Mihai Tudose (PSD), Dan Ionel (PNL) si Gabriel Ciochina (PDL) * colegiul nr. V pentru Camera Deputatilor, respectiv, zona Insuratei, Chiscani, Zavoaia, Tichilesti, Dudesti, Frecatei, Baraganu, Marasu, Gropeni, Stacuta, Traian, Unirea, Ciresu, Ulmu, Bordei Verde, Viziru, Tufesti, Bertestii de Jos, Rosiori, Ciocile si Victoria, va deveni cimpul de bataie intre Ion Sterian (PNL), Neculai Zotoi (PDL) si Mircea Stanescu (candidatura sa nefiind inca batuta in cuie - PSD). In ceea ce ii priveste pe candidatii principalelor trei partide locale la Senat, in colegiul nr. I pentru Senat - care e format din colegiile 1, 2 si 4 pentru deputati, vor candida Ion Susanu (PNL), Ion Rotaru (PSD) si Dan Sabau (PDL). In colegiul II pentru Senat - compus din colegiile 3 si 5 pentru deputati - se vor infrunta Constantin Cibu (PNL), Marian Dragomir (PSD) si Nicolae Mitroi (PDL).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu