Mergi la conţinutul principal

Hoțul “păianjen” nu scapă nici de arest, nici de judecată

* recent, judecătorii au prelungit măsura arestului față de un individ care a intrat într-un apartament de la etajul 9, prin escaladarea ferestrei grupului sanitar, și a sustras bijuterii din aur în valoare de 1.700 euro * la ședința din 15 septembrie, instanța a respins excepțiile invocate în cauză și a dispus începerea judecății cauzei privind pe inculpatul S. M. D., aflat în stare de arest preventiv

 

Individul trimis în judecată după ce a furat bijuterii dintr-un apartament situat la etajul 9 al unui bloc din municipiu, în care a pătruns prin escaladarea ferestrei grupului sanitar, nu scapă de arestul preventiv. Recent, magistrații au prelungit măsura preventivă față de inculpatul S.M.D., ba chiar i-au mai dat și vestea proastă că nu scapă de judecată. Acuzatul a invocat unele excepții în cauză, însă judecătorii nu i-au dat câștig de cauză. “Constată competența Judecătoriei Brăila pentru judecarea prezentei cauze, legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul emis la data de 29.07.2021 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, legalitatea administrării probelor și legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpatul S. M. D., aflat în stare de arest preventiv, trimis în judecată pentru pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prevăzută de art.228 alin.1 Cod penal - art.229 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul S. M. D. și fixarea termenului de judecată, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestație”, este soluția dispusă de Judecătoria Brăila la ședința din data de 15 septembrie.

În cauză nu a fost formulată contestație împotriva soluției primei instanțe.

Reamintim că brăileanul în cauză a fost arestat după ce a furat mai multe bijuterii dintr-un apartament. La data de 8 iulie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, față de o persoană cercetată în calitate de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din materialul probator administrat în cauză, arată procurorii, s-a reținut că, la data de 4 iulie, în jurul orelor 09.30,  inculpatul S.M.D. a mers la apartamentul unei femei din municipiul Brăila, a urcat cu liftul până la etajul 9, apoi s-a cățărat pe o pasarelă din apropiere și a pătruns în apartament pe geamul de la baie.

 

După ce a pătruns în imobil, inculpatul a sustras bijuterii din aur, producând un prejudiciu în valoare de 1.700 euro.

Instanța de judecată a admis propunerea formulată și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru fapta comisă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 8 iulie și până la data de 6 august, inclusiv, măsura preventivă fiind apoi prelungită. La sfârșitul lunii august, magistrații Judecătoriei Brăila au menținut ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive față de inculpat, după cum se arată pe site-ul instanței.

Urmează acum să se stabilească primul termen de judecată în acest dosar și să se dea startul procesului.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro