Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoț din Brăila, “spaima” bicicletelor

* inculpatul C.C., cercetat pentru comiterea a patru furturi în luna august, a ajuns în spatele gratiilor * la data de 4 septembrie, brăileanul a fost prezentat instanței de către procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și s-a dispus arestarea acestuia * potrivit anchetatorilor, inculpatul a sustras două biciclete, una chiar de la Carrefour, prin distrugerea sistemului de asigurare, dar și articole vestimentare din magazin

 

Hoț de biciclete și articole vestimentare, trimis în spatele gratiilor. Un brăilean a dat lovitură după lovitură în luna august, când a furat două biciclete, una chiar de la Carrefour după cum se arată pe site-ul instanței, dar a furat și alte bunuri din diferite magazine. Inculpatul C.C. are patru furturi pe lista infracțională, astfel că procurorii l-au dus în fața instanței cu propunere de arestare.

Astfel, la data de 4 septembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 septembrie, a unei persoane. Potrivit procurorilor, cel în cauză este cercetat în calitate de inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt (faptă din data de 9 august), furt calificat (două fapte din 26 august) și furt calificat (faptă din data de 27 august). “Din materialul probator administrat în cauză s-a reținut faptul că, în data de 9 august, inculpatul a sustras produse dintr-o unitate comercială de pe raza municipiului Brăila. În data de 26 august, în timp ce se afla în parcarea unei unități comerciale din municipiu, prin distrugerea sistemului de asigurare, inculpatul a sustras o bicicletă. Ulterior, în aceeași zi, aflându-se în incinta altei unități comerciale, acesta a sustras mai multe articole vestimentare. De asemenea, în data de 27 august, aflându-se în fața unui bloc din municipiul Brăila, prin tăierea sistemului de asigurare, inculpatul a sustras altă bicicletă. Prejudiciul total produs este în valoare de aproximativ 2.300 lei”, se arată în comunicatul transmis de la PJ Brăila.

Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

În soluția postată pe site-ul instanței se arată că inculpatul a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, după emiterea mandatului de arestare. “În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cpp, în referire la art. 202 Cpp, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. C. cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de: furt (fapta din data de 09.08.2020); furt calificat (fapta din data de 26.08.2021, persoană vătămată B. M.); furt calificat (fapta din data de 26.08.2021, persoană vătămată Carrefour); furt calificat (fapta din data de 27.08.2021), toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.09.2021 până la data de 03.10.2021 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare cu inculpatul C. C., în prezent în Arestul IPJ Brăila, și Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, este soluția pronunțată în camera de consiliu a Judecătoriei Brăila, la data de 4 septembrie.

În cauză nu s-a formulat contestație împotriva măsurii arestării dispuse de prima instanță, după cum se arată pe site.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii