Mergi la conţinutul principal

Hoţii de fier vechi merg cu căruţa prin Cimitirul Municipal ca pe bulevard

Cimitirul Municipal din cartierul Chercea pare să fie un fel de "poartă a raiului" pentru hoţii de fier vechi, care trec nestingheriţi cu căruţele printre morminte, pentru a ajunge la fostele hale ale "Avicola" sau ale altor ferme ce funcţionau pe vremuri la marginea municipiului. Cel puţin aşa susţin unii dintre brăilenii care deţin locuri de veci în acest cimitir şi care se plâng că mormintele rudelor le-au fost devastate de căruţele trase de cai. "Se trece prin cimitir ca pe bulevard, fiindcă poarta principală este deschisă tot timpul, iar gardul din spate a fost furat bucată cu bucată până când nu a mai rămas nimic din el. Cripta părinţilor mei se află spre capătul aleii principale, iar în luna noiembrie a anului trecut a fost dărâmată crucea de la mormânt de către căruţaşii ce trec pe acolo cu fierul vechi sustras de pe la fermele învecinate. Am făcut sesizări către administraţia cimitirelor, aducând la cunoştinţă aceste aspecte, dar nu s-a întâmplat nimic. Nici poarta nu se închide, nici nu s-a făcut gard împrejmuitor, totul e la fel de vraişte...", se plânge, într-o sesizare adresată redacţiei, unul dintre brăilenii afectaţi de această situaţie.
Emilena Huiu, directorul Serviciului de Utilitate Publică Administrare Fond Locativ şi Cimitire, din cadrul Primăriei Brăila, ne-a declarat că, pentru rezolvarea problemei, va fi instituită pază în Cimitirul Municipal, începând cu data de 1 februarie, anul curent. "O să punem pază, ca să împiedicăm pătrunderea atelajelor în cimitir", a spus directorul Huiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro