Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hezbollah, pregatit sa analizeze "orice propunere", dupa incetarea "agresiunii"

Miscarea Hezbollah este "pregatita sa analizeze orice propunere", inclusiv cea privind desfasurarea unei forte internationale, insa numai dupa incetarea "agresiunii israeliene", a declarat, vineri, un deputat al partidului siit libanez, Hassan Fadlallah, citat de AFP.
Hezbollah este gata sa "studieze orice propuneri, intre care problema desfasurarii unei forte internationale cu conditia sa se respecte suveranitatea Libanului si sa se opreasca ofensiva israeliana", a afirmat Fadlallah.
"Vom adopta cu totii aceeasi hotarire in Guvern", a precizat deputatul Hezbollah, un partid care are mai multi ministri in Cabinetul condus de Fouad Siniora.
"Pentru moment, nici componenta acestei forte, nici misiunea sa, nici cadrul desfasurarii nu sint clare. Asteptam ceea ce ne va propune comunitatea internationala", a spus el.
"Nimeni din Liban nu se opune extinderii suveranitatii asupra intregului teritoriu" libanez, a continuat deputatul, facind referire la fortele Hezbollah care controleaza, singure, granita Libanului cu Israelul.
In ceea ce priveste dezarmarea Hezbollah, solicitata de Rezolutia 1559 a ONU, oficialul a precizat ca liderul Hassan Nasrallah stabilise trei conditii: "eliberarea Fermelor Shebaa, eliberarea detinutilor aflati in inchisorile israeliene si incetarea agresiunii israelinene".
"Pina atunci, Hezbollahul va continua rezistenta in teatrele de operatiuni", a afirmat el.
Nasrallah recunoscuse ca ministrii Hezbollah au facut dovada de "suplete" in Consiliul de ministri adoptind in cursul noptii "continutul" planului de pace al premierului Fouad Siniora.
Hezbollah "doreste pastrarea unitatii nationale (...) si dovedirea faptului ca Libanul vorbeste pe o singura voce", a spus el.
Planul Siniora, propus, miercuri, la conferinta asupra Libanului de la Roma, solicita in special incetarea focului, schimbul de prizonieri cu statul evreu prin intermediul Crucii Rosii, stabilirea autoritatii Guvernului libanez asupra sudului Libanului si revenirea la acordul de armistitiu semnat cu Israelul in 1949, respectiv pacificare frontierei libano-israeliene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii