Mergi la conţinutul principal

Hexi Pharma şi Judeţeanul rup contractul. Achiziţie nouă de dezinfectanţi!

Scandalul Hexi Pharma a fost tranşat abrupt la Brăila, încă de miercuri, 11 mai, când Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a solicitat companiei Hexi Pharma o actualizare a listei cu substanţe dezinfectante prinse în contractul dintre cele două instituţii, iar firma Hexi Pharma a răspuns prompt, printr-un fax: "Reziliem contractul!". 

Informaţia ne-a fost comunicată de către asistent Olguţa Crivăţ, director de Îngrijiri Medicale: "Le-am trimis, ieri, (n.r. - miercuri, 11 mai) o adresă prin fax, prin care le solicitam comunicarea unui stoc/ inventar, dar ei ne-au răspuns foarte repede şi ne-au spus că doresc rezilierea contractului".
Menţionăm că miercuri a fost şi ziua în care, pe seară, Hexi Pharma a anunţat că intră în insolvenţă, că disponibilizează personalul şi, implicit, denunţă toate contractele încheiate cu unităţile medicale din ţară.
Se pare, însă, că anunţul de reziliere n-a fost trimis către mai multe unităţi medicale din ţară, ci doar către acelea cu care s-a şi înregistrat corespondenţă în ziua respectivă.

Urmează o procedură de circa 30 de zile, prin SEAP

Cum rezilierea nu putea fi un act unilateral, ieri, Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila s-a întrunit, în jurul orei 15.00 şi a discutat şi situaţia contractului respectiv. Prin urmare, Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila n-a putut decât să accepte rezilierea contractului cu Hexi Pharma.
De fapt, Judeţeanul n-a luat în ultima perioadă de la Hexi Pharma dezinfectanţi din categoria celor reclamaţi ca fiind diluaţi.
"S-a întâmplat să nu avem substanţele acelea două. Totuşi, mai aveam cinci produse în magazie de la ei, produse pe care le-am folosit, am recoltat probe-martor şi le-am dus la laboratorul cu care avem relaţii contractuale. Vorbim despre dezinfectanţi pentru tegumente, două săpunuri lichide şi un dezinfectant pentru pavimente, pentru care am recoltat aceste probe, iar rezultatele au fost negative, adică sunt sigure în exploatare, folosire", ne-a declarat dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Din aceeaşi sursă am mai aflat că în magazia spitalului ar mai fi dezinfectanţi pentru câteva săptămâni, nu mai mult de trei, iar după rezilierea contractului cu Hexi Pharma se impune organizarea unei noi proceduri de achiziţie publică a substanţelor dezinfectante. Deşi s-a anunţat că produsele respective trebuie scoase din spitale, ieri, la orele după-amiezii, SJU încă mai aştepta de la Direcţia de Sănătate Publică recomandări cu privire la modul de scoatere din uz a acestor substanţe.
Teoretic, dacă tot sunt "apă de ploaie", acestea n-ar trebui aruncate, ci date în folosinţă, mai ales că la Brăila nu s-au achiziţionat produse din rândul celor excesiv diluate. Rămâne la latitudinea conducerii DSP şi a ministerului de resort să decidă în acest caz. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro